Пентагон подвоїв замовлення на РСЗВ M142 HIMARS у компанії Lockheed Martin

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

У травні Міністерство оборони Сполучених Штатів Америки уклало контракт з американською оборонною компанією Lockheed Martin на придбання реактивних систем залпового вогню M142 HIMARS на загальну суму 861 мільйонів доларів. Передбачалося, що отримані установки надійдуть на озброєння американської армії замість переданих Збройним силам України. Крім цього, було укладено контракт вартістю 332 мільйони доларів на закупівлю ракет малої дальності GMLRS, які є основним типом боєприпасів для цієї системи.

Реклама

Стало відомо, що в червні Пентагон змінив умови контракту і тепер готовий придбати вищевказані системи на загальну суму 1,9 мільярда доларів, тобто вдвічі більше. При цьому термін виконання оборонного замовлення було також збільшено вдвічі – з 31 травня 2026 року до 31 травня 2028 року

Невідомо, яку саме кількість M142 HIMARS закуповує американське оборонне відомство, але якщо одна установка коштує 4 мільйони доларів (за інформацією з відкритих джерел), то йдеться про близько 80 одиниць військової техніки. При цьому також незрозуміло, чи пов’язано це з військовими поставками Україні, чи Вашингтон просто нарощує свій арсенал.

Варто нагадати, що 24 травня Сполучені Штати Америки оголосили про новий пакет військової допомоги для Києва на 275 мільйонів доларів. До пакета підтримки увійшли боєприпаси для M142 HIMARS, артилерійські снаряди, протитанкові системи, високоточні авіаційні боєприпаси і засоби хімічного, біологічного, радіологічного та ядерного захисту.

 

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ