Snapdragon 8 Gen 4 працюватиме на частоті до 4,2 ГГц

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Компанія Qualcomm планує випустити нову 10-чіпову систему Snapdragon 8 gen4 в травні. Протягом останніх кількох місяців поступово розкривалися подробиці про продуктивність чіпсета, а останні витоки показують результати тестування.

Реклама

За словами інсайдера з Digital Chat Station, остання версія прототипу Snapdragon 8gen4 від Qualcomm має основне ядро з тактовою частотою 4,2 ГГц. Джерело підтверджує той факт, що ядро, про яке йде мова, є чимось особливим, можливо, це ядро Orion, і, ймовірно, воно дасть результат по одному ядру в тесті Geekbench6 приблизно в 3000 балів. Крім того, є дані про те, що чіпсет набрав близько 10 000 балів у багатоядерних тестах.

Для порівняння, Snapdragon 8 Gen 3 поточного покоління має основне ядро ​​Cortex-X4 з тактовою частотою 3,3 ГГц та середні бали близько 2200 та 7000 в одноядерних та багатоядерних тестах Geekbench відповідно. Ці числа показують потенційне збільшення продуктивності процесора на 30% прототипу Snapdragon 8 Gen 4.

Враховуючи розрекламовані частоти ядра, користувачі мережі висловили стурбованість з приводу потенційного енергоспоживання та показників нагрівання чіпсету, проводячи порівняння з Snapdragon 888 — флагманським чіпсетом Qualcomm, випущеним наприкінці 2020 року, який мав серйозні проблеми з ефективністю та температурою. Однак, за даними Digital Chat Station, Snapdragon 8 Gen 4 навряд чи буде схожим на Snapdragon 888, оскільки в його основі лежить сучасний 3-нм техпроцес TSMC.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Митник Михайло
Митник Михайлоhttp://itechua.com/
Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: