Microsoft вклала 100 мільйонів доларів у стартап, що підвищує ефективність штучного інтелекту

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Touchcast inc., невелика компанія, що спеціалізується на зберіганні та обслуговуванні генеративних запитів штучного інтелекту, залучила велике венчурне фінансування у розмірі $100 мільйонів від таких інвесторів як OpenAi Microsoft corp.

Реклама

Touchcast, зі штаб-квартирою в Нью-Йорку, прагне покращити ефективність систем штучного інтелекту, зберігаючи найчастіше запитані відповіді та скорочуючи ресурси, необхідні для роботи моделей типу GPT-4 від OpenAi. Основна мета компанії — допомогти розробникам та підприємствам розширити використання генеративного штучного інтелекту з меншими витратами та швидшим відгуком.

Після нового фінансування Touchcast, яку підтримує компанія Accenture Plc, оцінюється приблизно в $350 мільйонів, повідомив генеральний директор Едо Сігал, не розкриваючи подробиць про вкладення від Microsoft. Компанія також веде переговори з великими інвесторами з Кремнієвої долини.

Впровадження систем штучного інтелекту дозволяє компаніям оптимізувати повсякденні завдання, але це також виявило проблему нестачі чіпів, особливо графічних процесорів, необхідні навчання і роботи моделей штучного інтелекту. Спосіб роботи Touchcast може стати інноваційним методом ефективного використання ресурсів.

З недавнім запуском технології доставки контенту з когнітивним кешем Touchcast намагається спростити доступ до матеріалів, покращуючи продуктивність систем ІІ. Вони працюють з Microsoft над створенням систем для поширення запитів ІІ, використовуючи технологію когнітивного кешування в центрах обробки даних Azure. Вибухове зростання генеративного штучного інтелекту становить величезну економічну цінність, але потребує вирішення проблеми комп’ютерної та енергетичної кризи.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ