Інтернет-сервіс Starlink компанії SpaceX досяг важливої ​​позначки

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Цього тижня компанія SpaceX оголосила про те, що сервіс Starlink вже має понад 3 мільйони клієнтів по всьому світу.

Реклама

«Starlink забезпечує високошвидкісним інтернетом понад 3 мільйони людей у ​​майже 100 країнах, територіях та на багатьох інших ринках», – йдеться у повідомленні SpaceX у соціальних мережах у вівторок, яке також включає коротке відео, що демонструє встановлення супутникових антен Starlink та забезпечення інтернет-з’єднання в різних точках світу.

Starlink забезпечує високошвидкісним інтернетом понад 3 мільйони людей у ​​майже 100 країнах, територіях та на багатьох інших ринках.

Отримайте Microsoft Office для Windows/Mac за 25 доларів США

Генеральний директор SpaceX Елон Маск також опублікував повідомлення, в якому подякував клієнтам та привітав свою команду з досягненням 3 мільйонів передплатників у 99 країнах:

Вітаю команду @SpaceX з досягненням 3 мільйонів абонентів у 99 країнах!

І дякую вам за покупку @Starlink!

— Елон Маск (@elonmusk) 20 травня 2024 р.

Компанія SpaceX стрімко працювала над тим, щоб довести свій супутниковий інтернет Starlink до цієї просунутої стадії експлуатації. Основна мета Starlink – забезпечити підключення до інтернету в місцях, що не обслуговуються або недостатньо обслуговуються по всьому світу, але тепер клієнти в різних місцях можуть підключитися до послуги.

SpaceX відправила свою першу партію із 60 супутників на низьку навколоземну орбіту у травні 2019 року, і сьогодні на орбіті планети обертається близько 6 000 її малих супутників.

Ці перші запуски супутників Starlink незабаром підготували ґрунт для запуску бета-версії сервісу у жовтні 2020 року. До лютого наступного року сервіс вже мав 10 000 користувачів по всьому світу, а потім він став швидко зростати і досяг 1 мільйона користувачів у грудні 2022 року і 2 мільйонів клієнтів всього через дев’ять місяців після цього.

Вартість послуги Starlink для населення становить 120 доларів на місяць за необмежений обсяг даних, а одноразове придбання тарілки коштуватиме 599 доларів.

Супутники Starlink використовуються не лише жителями та бізнесменами, а й авіакомпаніями для забезпечення інтернету в польоті, а також круїзними лайнерами, щоб пасажири могли залишатися на зв’язку, перебуваючи у морі. Технологія також використовується для того, щоб допомогти районам, які постраждали від стихійних лих, повернутися в мережу, поки відновлюються звичайні інтернет-сервіси.

Але не все було гладко для Starlink. Астрономи давно скаржилися на те, що супутники впливають на їхню здатність досліджувати глибокий космос через сонячне світло, що відбивається від орбітальних апаратів, а законодавці на початку цього року зажадали від Маска відповіді на питання, що технологія Starlink використовується російськими військами в Україні. SpaceX заперечує, що будь-які термінали Starlink були продані Росії, що є порушенням американських санкцій, хоча вважається, що країна могла отримати їх іншим способом.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ