Число власників криптовалют у світі досягло 562 млн – крипта є у кожного тринадцятого

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Новий звіт показав безпрецедентне зростання популярності криптовалюту. Тепер ними володіє кожен тринадцятий житель планети, а експерти говорять про криптовалютний бум у глобальному масштабі.

Реклама

За повідомленням порталу Bitcoin.com, новий звіт, опублікований фінтех-компанією Triple A, показує стрімке зростання кількості власників криптовалют по всьому світу. За даними дослідження, у 2024 році криптовалютами володіють уже 562 мільйони людей, що майже на 142 мільйони більше, ніж у 2023 році.

Це означає, що зараз криптовалютою володіє кожен тринадцятий житель планети. У відсотковому обчисленні частка населення Землі, використовує цифрові гроші, зросла з 5,4 % до 6,8 % всього протягом року.

Особливо помітним є зростання популярності криптовалют в Азії, регіоні, який і раніше лідирував за кількістю крипто-інвесторів. Так, у 2023 році в Азії налічувалося 268 мільйонів власників крипти, а в 2024 їх кількість підскочила до 327 мільйонів. Приріст склав майже 22%, і як зазначається, таких темпів зростання немає в жодному іншому регіоні.

Друге місце за кількістю криптоінвесторів займає Північна Америка – там їхня кількість зросла з 52 до 72 мільйонів. У відсотковому співвідношенні це 38,6% приросту протягом року. Також вражають темпи зростання в Південній Америці – плюс 116,5%. Кількість власників криптовалюту там практично подвоїлася, досягнувши 55 мільйонів людей.

Загалом експерти відзначають, що інтерес до цифрових фінансових активів зростає у всьому світі, що говорить про те, що криптовалюти міцно входять у повсякденне життя і відіграють все більш помітну роль у глобальній фінансовій системі. За прогнозами аналітиків, вже найближчими роками криптовалюти будуть використовувати сотні мільйонів людей у ​​кожному регіоні планети.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ