Новини України та Світу

Starlink хоче відкрити для користувачів супутниковий стільниковий зв’язок вже восени

Share
Час читання: < 1 хв.

SpaceX планує запустити сервіс супутникового стільникового зв’язку Starlink цієї осені. Як повідомляє ресурс PCMag , компанія звернулася до Федеральної комісії з зв’язку (FCC) США з проханням про дозвіл на запуск сервісу в ці терміни. Крім того, у документі SpaceX просить FCC послабити обмеження на радіовипромінювання, щоб покращити покриття сервісу.

SpaceX розкрила намічену дату запуску в документі щодо нових правил FCC щодо забезпечення супутникового зв’язку операторів зв’язку США, відомому як Supplemental Coverage from Space (SCS), які набули чинності 30 травня.

“SpaceX підтримує майже всі нещодавні постанови Комісії з SCS і розраховує на запуск комерційного сервісу direct-to-cellular у США цієї осені”, – повідомила компанія в документі.

У ньому також повідомляється про довгострокові цілі SpaceX щодо системи Starlink Direct to Cell, яка забезпечить можливість передачі інтернет-даних на звичайні смартфони, що дозволить користуватися зв’язком для мешканців віддалених куточків планети, недоступних для стільникового зв’язку.

SpaceX розповіла, що наразі планує надавати можливість надсилання текстів, голосового спілкування та перегляду веб-сторінок через свою додаткову мережу покриття. “Хоча цей покращений сервіс не замінить наземні мобільні мережі, він забезпечить розширене джерело зв’язку там, де ці мережі не існують”, – зазначила SpaceX.

SpaceX також звернулася до комісії з проханням послабити сукупний ліміт на радіочастоти для супутників стільникового зв’язку, запропонувавши замість універсального обмеження сумарної позасмугової щільності потоку потужності (power flux-density, PFD) запровадити більш детальні «обмеження для конкретного діапазону», що могло б допомогти компанії покращити покриття та надійність майбутньої системи стільникового зв’язку Starlink.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Starlink
  • Останні записи

    Названо 6 нових функцій у прошивках Xiaomi HyperOS 2.0

    Очікується, що 23 жовтня відбудеться офіційна презентація нових флагманських смартфонів серії Xiaomi 15, а також…

    26.09.2024

    Новий аксесуар для розумного дому від Apple може отримати «квадратний» дисплей

    З’явилися чутки, що Apple працює над новим розумним дисплеєм, який буде схожим на iPad і…

    26.09.2024

    ChatGPT тепер уміє спілкуватися з користувачами різними голосами в новому розширеному режимі

    Компанія OpenAI запровадила розширену версію голосового режиму в ChatGPT, яка наразі доступна лише користувачам платних…

    26.09.2024

    iPhone 16 став найбільш непопулярним смартфоном Apple за останні 5 років

    Фінансова компанія Morgan Stanley провела дослідження щодо термінів очікування нових iPhone і дійшла висновку, що…

    26.09.2024

    Xiaomi Band 9 та Buds 5 дебютували на глобальному ринку

    Xiaomi анонсувала свої нові гаджети, Band 9 та Buds 5, ще в липні в Китаї.…

    26.09.2024

    Угода про штучний інтелект в ЄС відхилена Apple, хоча OpenAI та Google висловили підтримку

    Користувачі з ЄС, які сподіваються на позитивні новини щодо Apple Intelligence, можуть засмутитися. Поточний конфлікт…

    26.09.2024