Starlink хоче відкрити для користувачів супутниковий стільниковий зв’язок вже восени

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

SpaceX планує запустити сервіс супутникового стільникового зв’язку Starlink цієї осені. Як повідомляє ресурс PCMag , компанія звернулася до Федеральної комісії з зв’язку (FCC) США з проханням про дозвіл на запуск сервісу в ці терміни. Крім того, у документі SpaceX просить FCC послабити обмеження на радіовипромінювання, щоб покращити покриття сервісу.

Реклама

SpaceX розкрила намічену дату запуску в документі щодо нових правил FCC щодо забезпечення супутникового зв’язку операторів зв’язку США, відомому як Supplemental Coverage from Space (SCS), які набули чинності 30 травня.

“SpaceX підтримує майже всі нещодавні постанови Комісії з SCS і розраховує на запуск комерційного сервісу direct-to-cellular у США цієї осені”, – повідомила компанія в документі.

У ньому також повідомляється про довгострокові цілі SpaceX щодо системи Starlink Direct to Cell, яка забезпечить можливість передачі інтернет-даних на звичайні смартфони, що дозволить користуватися зв’язком для мешканців віддалених куточків планети, недоступних для стільникового зв’язку.

SpaceX розповіла, що наразі планує надавати можливість надсилання текстів, голосового спілкування та перегляду веб-сторінок через свою додаткову мережу покриття. “Хоча цей покращений сервіс не замінить наземні мобільні мережі, він забезпечить розширене джерело зв’язку там, де ці мережі не існують”, – зазначила SpaceX.

SpaceX також звернулася до комісії з проханням послабити сукупний ліміт на радіочастоти для супутників стільникового зв’язку, запропонувавши замість універсального обмеження сумарної позасмугової щільності потоку потужності (power flux-density, PFD) запровадити більш детальні «обмеження для конкретного діапазону», що могло б допомогти компанії покращити покриття та надійність майбутньої системи стільникового зв’язку Starlink.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ