Nvidia тепер коштує майже як Apple – $2,8 трлн.

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Незважаючи на надії інвесторів на швидке пом’якшення політики Федрезерва США, зростання прибутковості облігацій США викликало розпродаж на Уолл-стріт. І поки більшість фондових індексів США завершили сесію падінням, технологічний індекс Nasdaq опинився у лідерах зростання. Певною мірою це заслуга компанії Nvidia.

Реклама

Фондові індекси США продемонстрували різноспрямовану динаміку у вівторок на тлі побоювань інвесторів щодо зростання прибутковості держоблігацій США. Промисловий індекс Dow Jones втратив 296 пунктів або 0,8%, тоді як індекс S&P 500 знизився на 0,4%. У той же час технологічний індекс Nasdaq Composite виріс на 0,4%, встановивши новий історичний максимум вище за позначку 17 000 пунктів за підсумками торгів.

Зростанню Nasdaq сприяв стрибок акцій Nvidia більш ніж на 7%. До закриття торгів у вівторок акції головного бенефіціара ІІ-буму досягли ціни $1140. Капіталізація розробника графічних процесорів та прискорювачів обчислень досягла рекордного рівня — $2,8 трлн. Nvidia стала третьою найдорожчою компанією в США після Microsoft і Apple, причому від останньої чіпмейкера відокремлюють якихось $100 млрд.

Реклама

Як повідомляє агентство CNBC, настрої інвесторів погіршилися через підвищення прибутковості 10-річних держоблігацій США вище за ключовий рівень 4,5 % після аукціону казначейських паперів, який пройшов при слабкому попиті. Прибутковість 10-річних облігацій зросла майже на 7 базисних пунктів.

Індекс Dow Jones був під тиском на тлі падіння паперів Merck та інших фармацевтичних компаній. У той же час, понад 350 акцій з індексу S&P 500 також демонстрували зниження. Сектори охорони здоров’я, промисловості, фінансів та товарів повсякденного попиту цього індексу завершили торги падінням більш ніж на 1%. Крім того, голова Федеральної резервної системи Міннеаполісу Ніл Кашкарі (Neel Kashkari) заявив, що хотів би побачити дані щодо більшого періоду часу, що вказує на уповільнення інфляції, перш ніж знижувати відсоткові ставки. Він також не відкинув подальшого підвищення ставок у разі нового сплеску інфляції.

Зазначається, що динаміка ринків у вівторок спостерігалася на тлі сильного зростання основних індексів у травні після публікації даних про послаблення інфляційного тиску США. Це зміцнило надії інвесторів на раніше, ніж очікувалося, зниження ставок ФРС. За місяць індекс Dow Jones зріс приблизно на 2,5%, S&P 500 – більш ніж на 4%, а Nasdaq – на 8%.

Основна увага учасників ринку в кінці тижня буде прикута до звіту про особисті доходи і витрати населення США за квітень, який включає дані про інфляцію за індексом PCE. Ці дані будуть опубліковані у п’ятницю та дозволять оцінити подальшу траєкторію монетарної політики ФРС на майбутніх засіданнях.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ