YouTube заборонив переглядати відео якщо ви використовуєте блокувальник реклами

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Отримати доступ до контенту без реклами стає все складніше, якщо ви не підписані на YouTube Premium. Спочатку YouTube використав тактику зменшення бітрейту відео, що ускладнювало перегляд контенту для користувачів.

Реклама

Хоча це не було непереборною проблемою для тих, хто мав велику пропускну спроможність, з того часу ситуація змінилася. Тепер YouTube пропускає все відео до кінця, якщо система виявляє блокувальник реклами, фактично роблячи адблокери застарілими для безперервного перегляду. Цей крок підкреслює тенденцію, що зростає, коли глядачі змушені або терпіти рекламу, або вибирати платну підписку.

Платформа поступово впроваджує стратегії, спрямовані на запобігання використанню адблокерів. На початку “протистояння” YouTube просто виводив попередження, пропонуючи користувачам відключити блокувальники, але така тактика мала обмежений успіх, оскільки повідомлення просто ігнорувалися. Згодом YouTube почав знижувати продуктивність відеопотоку, але і цей захід не зміг переконати користувачів відмовитися від адблокерів.

Останній підхід YouTube є більш примусовим. Повідомлення про різкий перехід відео до кінця свідчать не про помилку, а про навмисні дії відеохостингу. Цей маневр спрямований на примус дотримання вимог щодо перегляду реклами. Користувачі, які намагаються відтворити відео або перейти до певних часових позначок, стикаються з тим, що їх спроби припиняються, і вони часто виникають нескінченні екрани завантаження.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ