У Windows 11 назавжди видалять відразу три легендарні програми Microsoft

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Microsoft оголосила, що в осінньому оновленні Windows 11 версії 24H2 будуть автоматично видалені програми Cortana, Tips та WordPad. Це оновлення вже доступне для інсайдерів у Release Preview Channel.

Реклама

Зазначимо, що Microsoft вже прибрала додаток Cortana із попереднього складання 25967 для інсайдерів, випущеного в Canary Channel на початку жовтня. Microsoft оголосила про завершення підтримки Cortana у червні та припинила її використання у серпні.

WordPad, встановлений на системах Windows з 1995 року, також буде видалено. Вперше про це було оголошено у вересні. Програма Tips була оголошена застарілим у листопаді, і її також видалять у майбутньому оновленні.

Інсайдери Windows можуть інсталювати оновлення Windows 11 24H2 через налаштування > Windows Update. Комерційні клієнти можуть оновитися через Windows Update for Business (WUfB) та Windows Server Update Service (WSUS).

П’ять років тому Microsoft також планувала видалити класичну програму Windows Paint, але після негативної реакції користувачів зробила її доступною через Microsoft Store.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ