Мобільні оператори порадили, як залишатися з Інтернетом під час відключень електроенергії

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Мобільні оператори повідомили Економічній правді, як залишатися з Інтернетом під час відключень електроенергії.

Реклама

Абоненти повинні перш за все попіклуватись про наявність вдома фіксованого інтернету, який зможе працювати під час відключення електроенергії.

У Київстарі також просять українців зважено ставитись до використання послуг зв’язку у випадках блекаутів.

Реклама

«Важливо, щоб користувачі утримувалися від використання важкого контенту (перегляд відео, здійснення відео дзвінків) через мобільний інтернет під час блекаутів, тоді акумулятори на базових станціях будуть працювати довше. Якщо у вашому місті відсутня електроенергія, краще спілкуватись за допомогою телефонних дзвінків, SMS та текстових повідомлень у месенджерах», – пояснює пресслужба Київстару.

У lifecell також рекомендують зменшити споживання мобільного інтернету, зокрема: вимикати автозавантаження медіа, встановлювати низьку якість для  перегляду відео, надавати перевагу послугам SMS. Це  дозволить батареям базових станцій довше працювати, відповідно, люди довше матимуть зв’язок.

Важливо, що в Україні діє функція «Національного роумінгу». У випадку зникнення сигналу одного з операторів, абонент може перемикнутися на мережу двох інших операторів без додаткової плати чи зміни номера.

Щоб під’єднатися до іншої мережі, у налаштуваннях мобільного телефону потрібно обрати автоматичний вибір мережі. Однак, якщо смартфон не реєструється в мережах інших операторів, тоді необхідно вручну вибрати доступну мобільну мережу.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ