Мобільні оператори порадили, як залишатися з Інтернетом під час відключень електроенергії

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Мобільні оператори повідомили Економічній правді, як залишатися з Інтернетом під час відключень електроенергії.

Реклама

Абоненти повинні перш за все попіклуватись про наявність вдома фіксованого інтернету, який зможе працювати під час відключення електроенергії.

У Київстарі також просять українців зважено ставитись до використання послуг зв’язку у випадках блекаутів.

«Важливо, щоб користувачі утримувалися від використання важкого контенту (перегляд відео, здійснення відео дзвінків) через мобільний інтернет під час блекаутів, тоді акумулятори на базових станціях будуть працювати довше. Якщо у вашому місті відсутня електроенергія, краще спілкуватись за допомогою телефонних дзвінків, SMS та текстових повідомлень у месенджерах», – пояснює пресслужба Київстару.

У lifecell також рекомендують зменшити споживання мобільного інтернету, зокрема: вимикати автозавантаження медіа, встановлювати низьку якість для  перегляду відео, надавати перевагу послугам SMS. Це  дозволить батареям базових станцій довше працювати, відповідно, люди довше матимуть зв’язок.

Важливо, що в Україні діє функція «Національного роумінгу». У випадку зникнення сигналу одного з операторів, абонент може перемикнутися на мережу двох інших операторів без додаткової плати чи зміни номера.

Щоб під’єднатися до іншої мережі, у налаштуваннях мобільного телефону потрібно обрати автоматичний вибір мережі. Однак, якщо смартфон не реєструється в мережах інших операторів, тоді необхідно вручну вибрати доступну мобільну мережу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: