Всі платформи під загрозою: новий вірус GhostHook атакує будь-які ОС

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Фахівці з інформаційної безпеки попередили про поширення на одному з великих форумів хакерів тіньового сегменту інтернету нового шкідливого програмного забезпечення під назвою GhostHook v1.0, що виступає в якості сучасного безфайлового шкодоносу для браузерів. Розробкою цієї програми займається хакерське угруповання Native-One, відоме своїми нестандартними методами поширення та створенням універсального шкідливого ПЗ, що представляє серйозну загрозу для різних платформ та браузерів.

Реклама

Шкідливість GhostHook v1.0 здатна працювати у всіх популярних сьогодні операційних системах – Windows, Android, Linux і macOS. Це програмне забезпечення має сумісність і з популярними браузерами – Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera та Microsoft Edge.

Розповсюдження шкідливого ПЗ відбувається через нешкідливі URL-адреси, які зловмисники публікують у соціальних мережах, на різних форумах в інтернеті, надсилають за допомогою фішингових листів електронною поштою, через SMS-повідомлення, повідомлення в популярних месенджерах, а також за допомогою публікації віртуальних та фізичних QR-кодів.

Як основна перевага шкідливого ПЗ GhostHook v1.0 експерти з інформаційної безпеки називають його можливість працювати без завантаження файлів, користуючись тільки браузером для впровадження на пристрій шкідливого коду, що дозволяє йому проникати в системи зовсім непомітно.

Після проникнення шкідливість перенаправляє користувачів на різні ресурси, завантажує файли за прямими посиланнями, інтегрується в існуючі сайти або завантажує HTML користувача для конкретних кампаній і цільових веб-сторінок.

За словами аналітиків, це шкідливе програмне забезпечення виступає як один з найбільш потужних інструментів в арсеналі сучасних хакерів. Те, що програма активно поширюється в тіньовому сегменті інтернету, явно вказує на те, що подібні кіберзагрози можуть швидко набирати популярності і представляти серйозну небезпеку як для звичайних користувачів, так і для організацій.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Митник Михайло
Митник Михайлоhttp://itechua.com/
Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: