Ілон Маск заявив, що вся сучасна зброя керована людиною, застаріла

Час читання: < 1 хв.
Ілон Маск заявив, що вся сучасна зброя керована людиною, застаріла

Людина тисячоліттями, домінуючи на полях битв, починаючи від бронзового віку і ранніх часів, закінчуючи Сталінградської битвою і сучасними реаліями російської СВО, має поступитися своїм місцем новій віху у сфері військових конфліктів. Ілон Маск вважає, що зброя, що керується звичайним homo sapiens, дуже далека від потреб для сучасних конфліктів. Про те, що боротися на полі бою мають виключно машини та технології, що справляються на ура з військовими буднями, відомий мільярдер написав пост у своїй соцмережі.

Реклама

Популярний підприємець вважає, що абсолютно вся номенклатура бойових виробів, включаючи наддорожчі та масштабні за розміром авіаносці, як і стрімкі та малопомітні винищувачі п’ятого покоління, керовані простою людиною, – вже зразки озброєння, що морально застаріли.

Таким чином Маск висловив вагому частку підтримки своєму однодумцеві з боку американського великого бізнесу – такому ж мільярдеру Девіду Саксу. Останній у нещодавньому своєму повідомленні переконливо доводив, що майбутні битви та збройні конфлікти мають стати долею безпілотних автономних одиниць.

Але в той же час серед американських багатіїв є і кардинально протилежні думки, як у відомого Уоррена Баффета, який вважає, що занадто швидке зростання і якість штучного інтелекту роблять ШІ надзвичайно небезпечним. За Баффет нейросеті досягають загроз, порівнянних з потенційним впливом ядерної зброї.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.