Apple запатентувала “цифровий камінь”: що це

Час читання: < 1 хв.

Шанувальники Apple зможуть скористатися «інтерактивними каменями», пише Gizmochina. Відомство за товарними знаками і патентами США представило новий патент бренду, в якому миготить пристрій з назвою «Digital Stone» (переклад — «цифровий камінь»). Він призначений для роботи з гарнітурою Vision Pro.

Реклама

«Цифровий камінь» може являти собою невеликий портативний пристрій розміром приблизно з камінчик або монету. Очікується, що він отримає сенсорний дисплей для взаємодії та візуальної інформації, а також вбудовані мікрофони для голосового керування та динаміки для звукового зворотного зв’язку. Патент також передбачає можливість відстеження місця розташування і навіть тактильний зворотний зв’язок за допомогою вібрації.

Функціональні можливості цифрового каменю здаються вельми універсальними. Уявіть собі, що ви використовуєте новинку як дворецьку з голосовим керуванням для взаємодії з вашим розумним будинком або доступу до різних програм. Потенційно він може перетворитися на пульт дистанційного керування для ваших колонок, освітлення чи кухонної техніки.

Зараз читають  Тім Кук: Apple не може повністю гарантувати відсутність галюцинацій у фірмового ШІ

Патент натякає на потенціал пристрою як «якор або маркер» у сфері доповненої або віртуальної реальності. Ще більш інтригуюче те, що цей пристрій може підключатися та взаємодіяти з різною електронікою, такою як навушники, колонки, смартфони, ноутбуки та багато іншого.

Хоча повний спектр функцій залишається незрозумілим, патент натякає на універсальний інструмент, який може революціонізувати те, як ми взаємодіємо з технологіями в майбутньому.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.