“Київстар” та “Vodafone” вводять новий код – що зміниться для абонентів

Час читання: < 1 хв.

Мобільні оператори «Київстар» і «Vodafone» готуються до важливих нововведень, які відбудуться після того, НКЕК приняло рішення.

Реклама

Мережі мобільного зв’язку в Україні продовжують розвиватись.

Зокрема, важливі зміни відбудуться для абонентів «Київстар» і «Vodafone». Справа в тому, що нещодавно НКЕК було видано дозвіл на користування номерним ресурсом ємністю 10 млн. номерів оператору «Київстар». Новий код мережі – 77.

«Для надання послуг на території України строком на 5 років», – йдеться у повідомленні.

Також було надано дозвіл на користування номерним ресурсом ємністю 10 млн. номерів оператору Vodafone Ukraine.

Новий код буде – 75. Строк такий самий як і для «Київстар» – 5 років.

Отже, невдовзі у нових абонентів з’явиться можливість обирати.

Зараз читають  Акції Apple досягли нового рекордного максимуму після анонсу функцій ШІ

«Номер Vodafone, який починається у національному форматі запису на 075 або у міжнародному форматі +38075. Номер Kyivstar, який відповідно починається на 077 або +38077, де перша цифра «0» означає національний (міжміський) префікс, а символ + (плюс) означає міжнародний префікс», – повідомили у НКЕК.

Також наголошується, що усі існуючі коди мереж мобільних операторів залишаються в розпорядженні операторів діючими та не будуть мінятися.

На даний момент оператор «Vodafone» використовує чотири коди мережі, а саме – 50, 66, 95, 99. «Київстар», як відомо, оперує п’ятьма кодами мережі – 67, 68, 96, 97, 98.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

ДЖЕРЕЛОpoliteka.net

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.