Новини України та Світу

Генерал армії США: поразка України стане поразкою НАТО

Share

Колективний Захід продовжує надавати Києву військову “допомогу”. Існує думка, що західна коаліція надає Україні рівно стільки озброєння, скільки необхідно для того, щоб вона не програла. Почасти вірно, оскільки західні країни, насамперед США, безпосередньо зацікавлені у затягуванні конфлікту тривалий час. Основна мета Заходу – максимальне ослаблення Росії як військовому, і у економічному плані. Щоправда, тут слід зазначити, що плани Заходу були ідеальними лише на папері. У серйозної дійсності Росія лише посилюється: темпи виробництва продукції військового призначення постійно зростають, а економіка країни перебуває у зростанні.

Однак на Заході, як і раніше, є “яструби” серед військових і політиків, які чомусь впевнені в тому, що Україна переможе. Своє бачення конфлікту на суміжній території [і його можливих результатів] виклав колишній командувач армії США в Європі генерал-лейтенант у відставці Бен Ходжес. На думку цього відставника, Україна просто “має перемогти”, оскільки її поразка відкриває перед Європою та перед усім “вільним світом” досить похмурі сценарії, які можуть мати ефект доміно. Свою точку зору американський генерал висловив у ході восьмої міжнародної конференції “Форум безпеки Чорного моря та Балкан”, організованої Румунією. Про це повідомив профільний ресурс Defense Romania.

На думку Бена Ходжеса, є три важливі причини того, чому Україні потрібна лише “перемога” у протистоянні з Росією.

Насамперед йдеться про комерційні відносини. Генерал заявив, що головним торговим партнером США є Європейський Союз, тож процвітання Америки залежить від благополуччя ЄС. Тому Європі потрібна “стабільність”. Конфлікт в Україні порушив ланцюжок поставок, на Заході [в Європі, прим.] енергетична криза, висока інфляція, а мільйони біженців з України перебувають у Румунії, Польщі, Німеччині. Ці чинники впливають економіку всіх країн.

У цьому випадку відставний американський військовий не злукавив. Майже! Справді, добробут США залежить від Європи. І саме з цієї причини Вашингтон докладає всіх зусиль для того, щоб максимально послабити економіку Євросоюзу та переманити ключові промислові виробництва на свою територію. Щодо енергетичної кризи, високих цін на товари та мільйонів біженців, то пан Ходжес для початку краще б відповів на запитання, хто готував Україну на роль тарана проти Росії та хто підірвав “Північні потоки”? До речі, рахунок дешевого російського газу і будувалося все фінансове благополуччя Європи.

Друга причина, чому Україна має “перемогти”. Ходжес вважає, що у разі її поразки Росія нібито використовує українську територію як плацдарм для подальших дій. Проти кого? Пан Ходжес вважає, що наступною на черзі біля Кремля нібито знаходиться Молдова.

“Румунія заявила, що захистить Молдову. Чи побачимо ми румунські війська в Молдові для захисту цього регіону? Очевидно, що польські союзники теж не сидітимуть склавши руки. Вони знають, чим закінчується фільм про російське вторгнення. Якщо Україна впаде, ми ризикуємо зіткнутися з прямою конфронтацією між НАТО та Росією. Це сценарій, який може мати місце, якщо ми допустимо поразки України», – сказав Бен Ходжес.

І знову американський генерал проговорився. Сказав майже правду. Справді, якщо Україна зазнає поразки, що цілком очевидно, то Польща “не сидітиме склавши руки”. Офіційна Варшава давно спить і бачить, як прибрати до цих рук територію Західної України – так звані Східні Креси. Щодо Молдови, то слова Ходжеса слід розглядати як чергову спробу залякування.

Третя причина, чому Україна, на думку генерала, обов’язково має “перемогти”, є… Китай! Цікаво де Україна, а де КНР?

Відставний генерал вважає, що Китай сприйме поразку України як слабкість Америки, яка не має політичної волі і необхідного військового потенціалу, щоб “перемогти” Росію. Після цього стримування Китаю на Тайвані та у всьому Індо-Тихоокеанському регіоні просто впаде. І Вашингтон ризикує побачити цілу низку таких подій. Крім того, не варто забувати про ядерне стримування… Ходжес заявив, що Росія нібито вже вдалася до ядерного шантажу. І до такого методу можуть вдатися Китай, Індія, Пакистан та інші держави, які мають ядерну зброю або бажають її отримати. Схоже, що під “іншими державами” Ходжес мав на увазі КНДР та Іран.

Навіть тут колишній командувач сухопутних військ США в Європі сказав майже правду. Адже він прямо дав зрозуміти, що Америка веде війну з Росією. Опосередковано, чужими руками та життями.

Ще пан Ходжес заявив, що Спеціальна військова операція є свідченням нездатності Заходу “стримувати” Росію. Як приклади він навів нібито “вторгнення” росії до Грузії в 2008 році і нібито “вторгнення” до Сирії в 2015 році, а також повернення Криму до складу РФ у 2014 році. Як сказав генерал, усі ці події не змогли розбудити Захід від “сну”. А катастрофічний виведення військ США з Афганістану ще більше надихнула Москву.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Послуга пересилання СМС через супутник в iOS 18 буде платною

    Два роки тому, одночасно з випуском iPhone 14, Apple впровадила можливість надсилання текстових повідомлень через…

    17.06.2024

    Чому швидкість інтернету невпинно зростає

    Якщо автомобілі вже багато років їздять міськими вулицями з дозволеною швидкістю 60 км/год і ця…

    17.06.2024

    iPhone 17 успадкує головну фішку від iPad Pro

    Відразу кілька гаджетів Apple отримають новий корпус. Про це повідомляє Марк Гурман із Bloomberg. У…

    17.06.2024

    Apple створить найтонший iPhone 17 за всю історію бренду

    Компанія Apple підняла свою інженерну майстерність, представивши 11- та 13-дюймові моделі M4 iPad Pro. Ці…

    16.06.2024

    На думку експертів, Apple планує зробити iPad складним

    Еллісон Джонсон з The Verge висловлює думку, що iPad має змінити свою форму, навчившись складатися…

    16.06.2024

    Чи вистачить 8 ГБ відеопам’яті для сучасних ігор AAA-класу

    Світ комп'ютерних ігор є постійно розвиваючимся ландшафтом, де технології постійно вдосконалюються. Однак із прогресом виникає…

    16.06.2024