Експерти розкритикували ремонтопридатність смартфонів Samsung

Час читання: < 1 хв.
Експерти розкритикували ремонтопридатність смартфонів Samsung

Компанія iFixit оголосила про припинення співпраці з Samsung через дуже високі ціни на запчастини для ремонту. Про це повідомив Кайл Вінс, генеральний директор і співзасновник iFixit.

Реклама

Він підкреслив, що, хоча ремонтувати гаджети безглуздо, оскільки Samsung вимагає багато грошей на запчастини, вигідніше придбати новий пристрій, за словами Вінса, Samsung не зацікавлена в ремонті електроніки.

Однак розрив відносин між iFixit та Samsung передбачає не повну відсутність ремонту, а неможливість своєчасно та офіційно оновлювати сервісну документацію. Також порушується регламент постачання комплектуючих: наприклад, Samsung може продавати батареї в обов’язковому зв’язуванні з дисплеєм за необхідності заміни лише одного з комплектуючих.

Зараз читають  На відео показали військовий безпілотний підводний човен США Manta Ray

Подібна практика робить ремонт гаджетів Samsung вкрай витратним.

Намагаючись побудувати цю екосистему, ми постійно стикалися з перешкодами, які змушували нас сумніватися в прагненні Samsung зробити ремонт доступнішим. Ми не могли доставляти запчастини до місцевих майстерень за цінами та в кількостях, які б мали сенс для бізнесу. Ціни на запчастини були настільки високими, що багато користувачів воліли купити нові пристрої, а не ремонтувати старі», – підкреслив Вінс.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.