ЗСУ знищили рідкісний російський снігоболотохід “Алеут”: у чому його особливості

Час читання: < 1 хв.

Від початку повномасштабного вторгнення українським бійцям вдалося знищити лише два снігоболотоходи. На думку військового оглядача Олександра Коваленка, поява такої унікальної техніки на фронті підтверджує гостру нестачу компонентів ББМ.

РЕКЛАМА

Українські військові знищили рідкісний російський дволанковий гусеничний снігоболотохід ГАЗ-3344-20 “Алеут” на фронті. Про це повідомив військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко у своєму Telegram-каналі.

“Верифіковано знищення дуже рідкісного російського дволанкового гусеничного снігоболотоходу ГАЗ-3344-20 “Алеут”, — сказав Олександр Коваленко.

Він зауважив, що від початку повномасштабного вторгнення в Україні було знищено два таких снігоболотоходи, зокрема, наприкінці березня та на початку квітня 2022 року.

Експерт переконаний, що поява такої унікальної техніки в зоні бойових дій у 2024 році підтверджує гострі та критичну нестачу компонентів ББМ, особливо з підвищеними можливостями прохідності.

За його словами, це не перший випадок, коли на фронті знищують рідкісну й унікальну ворожу техніку, яка навіть може бути в одиничних примірниках.

Снігоболотохід ГАЗ-3344-20 “Алеут”: особливості

Коваленко наголосив, що техніка була створена для роботи в арктичному регіоні, у РФ її виробляли з 2012 року на Заволзькому заводі гусеничних тягачів, проте обмеженою кількістю.

У ЗМІ розповіли, що техніка унікальна тим, що може виконувати велику кількість завдань в умовах низьких температур (до -50 градусів) та в непрохідній місцевості.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

ДЖЕРЕЛОfocus.ua

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.