Microsoft хоче купити Valve за $16 млрд

Час читання: < 1 хв.
Microsoft хоче купити Valve за $16 млрд

Після успішного придбання студії Activision-Blizzard творці Xbox почали думати про придбання Steam.

РЕКЛАМА

Користувач X (раніше Twitter) на ім’я Діор, який відомий у спільноті Counter-Strike своїми скінами, заявив про плани Microsoft із придбання Valve Corporation за $16 млрд. Ця угода, ймовірно, дозволить перенести каталог Steam на Xbox.

Цілком ймовірно, що всередині Microsoft ведуться такі обговорення. Наприклад, зі злитих торік документів стало відомо, що Філ Спенсер хотів купити Nintendo, і навіть обговорював з топ-менеджерами компанії. А, враховуючи частку ринку Valve та недавній успіх Steam Deck, глава Microsoft Gaming цілком може бути зацікавлений у такому поглинанні.

Однак за фактом Steam коштує набагато дорожче, що ставить під сумнів інформацію першоджерела. За деякими оцінками, дохід платформи перевищує $10 млрд на рік, а власний капітал Гейба Ньюелла, співзасновника та генерального директора Valve, перевищує $4 млрд. Крім того, Valve належать Counter-Strike, Dota та Half-Life, а кожна з цих франшиз також коштує набагато більше ніж $8 млрд.

Крім того, нещодавні антимонопольні розгляди мало не поставили хрест на всьому ігровому підрозділі Microsoft, тому наступне велике придбання краще відкласти як мінімум на 5-10 років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.