Новини України та Світу

Gmail незабаром буде використовувати штучний інтелект для написання листів за вас

Share

В даний час відбувається конференція розробників Google I/O2024, і всі продукти Google активно впроваджують можливості, засновані на штучному інтелекті (або ШІ). Багато з цих функцій призначені для мобільних пристроїв, включаючи можливість отримувати більш складні результати пошуку за довшими та заплутаними запитами, а Google Lens тепер використовує миттєві відеокліпи для пошуку. Більшість цих функцій надаються різними версіями Великої мовної моделі Google Gemini (LLM), яка також зробила революцію в Gmail, одному з найстаріших і найпоширеніших продуктів Google.

В рамках масштабного оновлення Gmail Google оголосила про зміни у використанні мобільних додатків для Android і iOS, зокрема Gemini1.5 pro. Як і у веб-версії, незабаром у мобільному додатку Gmail з’явиться можливість навести порядок у вашій поштовій скриньці за допомогою функції підрахунку довгих повідомлень.

Gmail Q&A та контекстні розумні відповіді

У демонстраційному ролику представник Google Апарна Паппу докладно розповіла про те, як нові зведення електронної пошти організують інформацію у стислому форматі, який відображається у вигляді накладної картки поверх програми Gmail. Але на цьому все не закінчується. В оверлеї з’явився інтерфейс чат-бота, якому можна поставити запитання, пов’язані з темою листа, і отримати точну відповідь без необхідності переглядати кожне повідомлення.

Демонстрація Google також показує, що інтерфейс чат-бота на базі Gemini технології зможе шукати контекстні підказки не тільки в конкретному потоці електронної пошти. Натомість він може шукати інформацію в інших потоках електронної пошти та представляти її в одному місці. Досить зручно, правда?

Крім того, новий Gmail пропонуватиме більш докладні та контекстні відповіді, ніж рудиментарні “розумні” відповіді, доступні в даний час. Вам буде запропоновано кілька варіантів на вибір: достатньо натиснути та утримувати відповідь, щоб переглянути її, або натиснути на неї, щоб імпортувати в основну область набору тексту.

Доступність та проблеми

Резюме Gmail почнуть розповсюджуватись серед користувачів Google Workspace Labs вже цього місяця, а функції Q&A та Smart Reply будуть доступні з липня 2024 року. Більш широкий реліз має відбутися наступні місяці. Ми також очікуємо, що ці функції будуть доступні безкоштовно для користувачів Gmail, але поки що жодних новин від Google немає.

Аналогічні покращення, крім інтеграції з іншими програмами Google Workspace, такими як “Завдання” або “Календар”, будуть доступні і для веб-клієнта Gmail.

Ці поліпшення здаються революційними, але ми можемо ігнорувати міркування конфіденційності. Новий, розумніший Gmail працює під керуванням Gemini 1.5 Pro десь на складних хмарних серверах Google. Google не уточнює, чи використовує вона також існуючі бесіди в Gmail для навчання моделі штучного інтелекту, але є велика ймовірність, що використовує, і, на жаль, ми нічого не можемо з цим поробити.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Gmail
  • Останні записи

    Роботи Optimus можуть підняти вартість Tesla до 25 трильйонів доларів

    Ілон Маск, який називає себе «патологічно оптимістичним», заявив, що Tesla не просто починає «новий розділ»,…

    15.06.2024

    OnePlus готується випустити новий середньобюджетний смартфон Nord CE 4 Lite з процесором Snapdragon 695

    OnePlus готується до випуску нового бюджетного смартфона Nord CE 4 Lite, який має стати гідним…

    15.06.2024

    TechRadar назвав 5 найкращих портативних ігрових консолей на літо 2024 року

    Найкращою з найкращих визнана гібридна Nintendo Switch OLED. У TechRadar назвали її найвдалішим пристроєм такого…

    15.06.2024

    5 функцій iOS 18, доступних для старих моделей iPhone

    Нова операційна система iOS 18 буде доступна для завантаження на всі моделі iPhone, починаючи з…

    15.06.2024

    Основні ознаки небезпечних програм для смартфонів та планшетів

    Названо ознаки додатків для смартфонів, планшетів та інших гаджетів, які були створені шахраями для викрадення…

    15.06.2024

    Apple продемонструвала роботу супутникового зв’язку на iPhone (відео)

    Старший директор з маркетингу Apple, Курт Найт, розповів виданню CNET про нову функцію під назвою…

    15.06.2024