Google створив новий прототип окулярів доповненої реальності

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

На конференції Google I/O було представлено несподіване оновлення статусу розробки очок доповненої реальності (AR) компанії. Два нових прототипи очок були продемонстровані в демонстраційному відео Project Astra, натякаючи на те, що Google не відмовилася від своїх амбіцій в області AR-пристроїв.

Реклама

Незважаючи на звільнення керівників AR та скорочення підрозділу у 2023 році, компанія представила нові прототипи, що відрізняються зміненим дизайном у порівнянні з попередньою концепцією Project Iris. Нова версія очок має вигнуте перенісся замість плоскої, як це було у прототипах 2022 року.

В офіційному описі відео на YouTube Google підтвердив, що друга частина демонстрації працює на прототипі пристрою для окулярів. Представник Google Джейн Парк також заявила: «Показані окуляри є функціональним дослідницьким прототипом, розробленим нашою командою AR у Google. На даний момент ми не маємо планів по запуску, якими ми могли б поділитися».

Ці нові прототипи припускають, що Google продовжує інвестувати у розробку AR-окулярів. Незважаючи на зростаючу конкуренцію з боку таких компаній, як Meta, Google сподівається відродити свою спробу на ринку пристроїв, що носяться.

Раніше Google планував розпочати публічне тестування своїх AR-окулярів у середині 2022 року. На той час компанія досягла значного прогресу у розробці технології. Однак після звільнень та скорочень у підрозділі AR ці плани, схоже, були відкладені.

Подання нових прототипів свідчить про те, що Google не відмовилася від своїх прагнень в області AR-окулярів. Однак незрозуміло, коли компанія планує випустити комерційно доступний продукт. У міру продовження розробки буде цікаво спостерігати за тим, як Google покращує дизайн, функції та загальне сприйняття своєї технології AR-пристроїв.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Джерелоtheverge.com

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ