TikTok позначатиме контент створений за допомогою штучного інтелекту

TikTok позначатиме контент створений за допомогою штучного інтелекту
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Штучний інтелект, безсумнівно, розвивається, і разом з ним контент-платформи стикаються з проблемою навігації по потенційним проблемам, які він може принести. Meta, наприклад, зробила кроки для маркування контенту, створеного штучним інтелектом, у Facebook та Instagram. Тепер її головний конкурент, TikTok, також приєднався до цього процесу.

Контент, створений штучним інтелектом, який надходить з інших платформ, також буде маркуватися

TikTok зараз розгортає автоматичне маркування контенту, створеного штучним інтелектом, з інших платформ. Це означає, що якщо автор ділиться в TikTok контентом, створеним за допомогою такого сервісу, як DALL-E від OpenAI, він буде автоматично позначений як “створений штучним інтелектом”. Ця позначка слугує для інформування глядачів про те, що контент було створено за допомогою штучного інтелекту.

Для цього платформа коротких відео використовує Content Credentials – технологію, розроблену Коаліцією з перевірки походження та автентичності контенту (C2PA), співзасновниками якої є Microsoft і Adobe. Content Credentials працює шляхом додавання детальних метаданих до контенту, що дозволяє TikTok швидко ідентифікувати та маркувати контент, створений штучним інтелектом.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Проте Content Credentials не є безпомилковим засобом виявлення ШІ. Контент, який не має специфічних метаданих, які шукає TikTok, все одно може бути завантажений і поширений на платформі без розкриття його походження. Хоча TikTok пропонуватиме користувачам самостійно ідентифікувати контент, згенерований ШІ, участь у цьому процесі залишається повністю добровільною.

Незважаючи на свої обмеження, цей крок, як очікується, буде в значній мірі ефективним, оскільки Content Credentials користується широкою підтримкою як стандарт серед великих технологічних гравців у галузі штучного інтелекту.

Варто зазначити, що TikTok вже маркує контент, створений за допомогою АІ-ефектів TikTok, і гігант соціальних мереж планує запровадити Content Credentials для АІ-контенту, створеного за допомогою цих ефектів. Метадані Content Credentials надаватимуть інформацію про походження та процес редагування ШІ-контенту. Вони також залишатимуться прив’язаними до контенту навіть після завантаження.

Таким чином, хоча TikTok присвячує себе маркуванню контенту зі штучним інтелектом у межах власної платформи, він також намагається забезпечити точне маркування контенту зі штучним інтелектом, створеного на TikTok, при його поширенні на інших платформах. У час, сповнений глибоких фейків і загальної плутанини щодо того, що є створеним людиною, а що – штучним інтелектом, цей крок TikTok є необхідним.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

ДЖЕРЕЛОphonearena.com

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.