Користувачі розкритикували новий рекламний ролик Apple

Користувачі розкритикували новий рекламний ролик Apple
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

«Яблучному» бренду довелося вибачатися та швидко згортати рекламну кампанію, пов’язану з анонсом нових планшетів iPad Pro. Масове невдоволення викликало ролик під назвою Crush! (Можна перекласти як «роздавити» або «зламати»).

Спірний ролик досі можна побачити на YouTube-каналі Apple. У ньому показано, як безліч інструментів, програвачів та творів зі сфери культури та мистецтва знищують за допомогою величезної пресувальної машини. На місці знищених речей з’являється тонкий планшет iPad Pro. Виглядає це так:

Запитань до того, як усі зняли, немає. Якість кадрів на найвищому рівні. Звуковий супровід теж не підвів. Весь час грає пісня All I Ever Need Is You (з англ. – «Все, що мені потрібно, це ти») у виконанні американського поп-дуету Сонні та Шер.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Проте реклама виявилася провальною. Художники, музиканти та інші користувачі мережі, пов’язані зі створенням креативних робіт, обурилися спільним задумом. Вони були не раді побачити руйнування ключових символів людської творчості для популяризації технічних речей. За кілька днів після появи спірного ролика у соцмережах з’явилося багато емоційних коментарів на цю тему.

Apple не проігнорувала невдоволення творчих людей. Компанія вибачилася за рекламу. Віце-президент Apple з маркетингових комунікацій Тор Мірен заявив: «Творчість закладена в ДНК Apple, і для нас дуже важливо розробляти продукти, які розширюють можливості творчих людей у ​​всьому світі. Наша мета завжди відзначати безліч способів, за допомогою яких користувачі виражають себе і втілюють свої ідеї в життя за допомогою iPad. Ми промахнулися із цим відео, і нам дуже шкода».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

ДЖЕРЕЛОfastcompany.com

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.