Новини України та Світу

Керівник OpenAI прогнозує, що в майбутньому штучний інтелект знатиме про людство все

Share

У нещодавньому інтерв’ю MIT Technology Review Сем Альтман, генеральний директор OpenAi, сказав, що штучний інтелект майбутнього буде не просто чат-ботом, а “суперталановитим колегою, який знає все про життя користувача”. Тим не менш, Альтман не розглядає нейронні мережі як продовження людської особистості.

В інтерв’ю Harvard Crimson Сем Альтман відверто розповідає про свої думки щодо потенційних ризиків і можливостей розвитку ШІ. В інтерв’ю Harvard Crimson він обіцяє, що наступна версія мовної моделі GPT-5 буде набагато розумнішою, ніж GPT-4.

Я радий повідомити вам, що OpenAI стала першою компанією, яка отримала новітній процесор Nvidia DGX H200, призначений для розширення можливостей ШІ. H200 є покращеною версією H100. Процесор був переданий генеральним директором Nvidia Дженсеном Хуангом безпосередньо Сему Альтману і Грегу Брокману.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Процесор дозволить Open AI прискорити розробку GPT-5, яка інтегрує обробку природної мови, розпізнавання зображень, дані з сенсорів, прогнозну аналітику та логічне мислення, з метою стати універсальною моделлю штучного інтелекту (AGI). Завдяки збільшеній пропускній здатності пам’яті та ємності сховища до 4,8 ТБ/с і 141 ГБ відповідно, DGX H200 забезпечує основу для більш складних і масштабованих моделей ШІ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Рожевий титан – новий колір iPhone 16 Pro

    Аналітик Мін-Чі Куо підтвердив попередні чутки про колірну гамму iPhone 16. У новій Pro-лінійці синій…

    20.05.2024

    “Київстар” знову змінить ціни деяких пакетів – що треба знати

    «Київстар» попередив своїх клієнтів про чергові зміни. Згідно з повідомленням, будуть оновлені умови деяких додаткових…

    20.05.2024

    Названо критичні помилки під час використання бездротової зарядки

    Зараз бездротова зарядка стає все популярнішою серед користувачів різних гаджетів. Однак важливо цією функцією правильно…

    20.05.2024

    Новий ChatGPT-4o “вражає” своїми можливостями

    Літера «o» означає Omni, що говорить про можливості роботи ШІ не тільки з текстом, але…

    20.05.2024

    Штучний інтелект може обманювати, блефувати та прикидатися людьми

    Вчені з Массачусетського технологічного інституту виявили безліч випадків, коли системи штучного інтелекту обманювали людей. Відповідне…

    20.05.2024

    Стало відомо коли Apple випустить нову смарт-мітку AirTag 

    Трекер предметів AirTag наступного покоління від Apple може бути випущений у середині 2025 року. Про…

    20.05.2024