Е-кабінет для військовозобов’язаних запустять у червні: які дані у ньому будуть

Е-кабінет для військовозобов'язаних запустять у червні: які дані у ньому будуть
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В Україні електронний кабінет військовозобов’язаного планують запустити на початку червня 2024 року.

Про це повідомила заступниця голови Міноборони Катерина Черногоренко.

За її словами, в Реєстрі військовозобов’язаних “Оберіг” буде відображена інформація про усіх військовозобов’язаних, резервістів та призовників.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Таким чином, реєстр “Оберіг” буде для держави – інструментом для оцінки людського капіталу, для військового обліку громадян і для зворотного зв’язку громадян.

Вона зазначила, що зараз єдиним органом, який вносить інформацію у Реєстр “Оберіг” є Територіальний центр комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП).

“Але “Оберіг” взаємодіє з шістьома реєстрами. Основна задача цих обмінів, цієї взаємодії – це актуалізація даних українців і українок”, – пояснила вона.

Йдеться про реєстр Державної податкової служби, реєстр Міністерства юстиції, Державної реєстрації актів цивільного стану (відомості про сім’ю, а також про смерть), реєстр Державної судової адміністрації, реєстр Державної прикордонної служби, реєстр Міністерства освіти та науки (дані про освіту і спеціальність).

“Ми плануємо запустити кабінет на початку червня. Тобто, будемо максимально прискорюватися і запускатися на початку червня”, – додала заступниця очільника Міноборони.

 

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.