Microsoft випустить ШІ-конкурента GPT-4 та Google Gemini

Microsoft випустить ШІ-конкурента GPT-4 та Google Gemini
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Корпорація Microsoft збирається випустити свого чат-бота, який стане конкурентом популярних ШІ-моделей GPT-4 та Google Gemini. Нейросеть отримала назву MAI-1.

Главою проекту став Мустафа Сулейман. У минулому він керував Google AI, а також був генеральним директором AI-стартапу Inflection. Минулого березня Microsoft за 650 млн доларів придбала більшу частину співробітників та інтелектуальної власності компанії. Напрацювання Inflection використовують для навчання нової нейромережі. Також для цього використовують загальнодоступні дані з інтернету.

За попередніми даними, MAI-1 отримав близько 500 млрд. параметрів. Наприклад, це значно більше нещодавньої ШІ-моделі Microsoft Phi-3 Mini , яка отримала 3,8 млрд параметрів. Очікується, що MAI-1 стане конкурентом GPT-4 та іншим великим нейромережам. Повідомляється, що Microsoft ще не визначили точне призначення нової ІІ-моделі. Це залежить від продуктивності нейромережі. Можливо, розробники представлять MAI-1 на конференції Build, яка проходитиме з 21 по 23 травня. Очікується, що на заході Microsoft розповість про свої ШІ-продукти.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

ДЖЕРЕЛОtheinformation.com

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.