Новини України та Світу

VR-окуляри Apple Vision Pro не виправдали очікувань

Share

Перші серійні VR-окуляри Vision Pro від Apple, випущені в лютому цього року, не виправдали очікувань компанії. Спочатку Apple планувала продати 2024 року 700-800 тисяч пристроїв, проте зараз прогноз знижений до 400-450 тисяч.

На думку експертів, причинами падіння попиту стали висока ціна (130 000 гривень) та громіздкість пристрою.

Головний редактор iTechua.com Скарбмк Павло бачить два шляхи розвитку для VR-розробників: або зробити продукт нішевим і доступним, або випустити важкий люкс з високою ціною.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Для порівняння, Apple Vision Pro коштує у 9-10 разів більше конкурентів. Проблема в тому, що вона не вдесятеро краща і загалом не несе в собі технологічних проривів. При цьому головна перевага Apple – зручне програмне забезпечення та екосистема – у цьому випадку нівельована низькою швидкістю виходу додатків для Vision Pro та незручністю тривалої роботи у VR-гарнітурі на даному етапі розвитку техніки.

Харитонов порівнює Vision Pro з кишеньковим комп’ютером Newton 1993, який провалився через свою передчасність.

Аналогічна ситуація відбувається і з Apple Vision Pro — гарнітура, з якою на голові, за словами Apple, можна «жити і не помічати її», змушує користувачів знемагати від спеки та приносить дискомфорт у тривалій роботі та подорожах. А для короткочасного використання є радикально дешевші рішення конкурентів.

Аналітики вважають, що Apple може переглянути плани виходу Vision Pro на інші ринки, а також відкласти випуск другого покоління пристрою до 2027 року.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Apple
  • Останні записи

    В мережу потрапили нові зображення Sony Xperia 1 VI

    Інсайдер опублікував в інтернеті офіційні рекламні зображення смартфона Sony Xperia 1VI. Вони з'явилися в мережі…

    08.05.2024

    Huawei розпочала продажі своїх Watch Fit 3 за межами Китаю за ціною $160

    Новинка пропонується за стартовою ціною $160. При цьому пристрій може похвалитися 1.82-дюймовим AMOLED-екраном із закругленими…

    08.05.2024

    У мережі обговорюють кросівки Тіма Кука

    Уважні користувачі помітили під час травневої презентації Apple незвичайну деталь. Загальну увагу привернула пара взуття…

    08.05.2024

    Які побутові прилади не можна підключати до подовжувача: не всі про це знають

    При використанні подовжувачів слід дотримуватись певних правил безпеки. Які побутові прилади слід підключати безпосередньо до…

    08.05.2024

    6 налаштувань Xiaomi, за допомогою яких ви покращите свій смартфон

    Китайські смартфони бренду "Сяомі" радують своїх власників різноманітністю налаштувань, за допомогою яких можна помітно підвищити…

    08.05.2024

    Apple прибрала зарядний пристрій з нових iPad Pro та iPad Air у Європі

    Учора Apple представила нові лінійки iPad Pro та iPad Air , а також оновлені Apple…

    08.05.2024