Новини України та Світу

Колишні дослідники Apple заснували стартап захисту iOS-пристроїв

Share

Двоє колишніх співробітників Apple, які працювали на компанію як дослідники кібербезпеки, заснували свій власний стартап. Компанія отримала назву DoubleYou та покликана допомогти творцям продуктів для кібербезпеки захистити iOS-пристрої та комп’ютери Mac.

Стартап був заснований Патріком Вордлом та Михайлом Сосонкіним. Вордл працював в Агентстві національної безпеки США з 2006 по 2008 рік, а потім став незалежним дослідником безпеки, який спеціалізується на macOS. Сосонкін, навпаки, працював у команді безпеки Apple з 2019 по 2021 рік.

Вони вважають себе «давніми друзями», які мають великі знання в галузі безпеки на платформах Apple. В інтерв’ю порталу TechCrunch дослідники розповіли, що ідея заснувати DoubleYou виникла після того, як вони зрозуміли, що для macOS та iOS існує мало продуктів безпеки. У той час, як обидві платформи все частіше стають мішенню для зловмисників.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Команда DoubleYou хоче використовувати методи, які часто використовуються хакерами для атак на системи від Apple, як інструменти захисту. За словами дослідників, вони розробляють метод аналізу всіх процесів macOS для виявлення та блокування будь-якого недовіреного коду, а також відстежують та блокують аномалії у DNS-трафіку.

Засновники стартапу також хочуть створити інструменти для моніторингу та блокування такого програмного забезпечення, як криптовалютні майнери та програми-вимагачі.

«Нам не потрібно використовувати нові технології, щоби змусити це працювати. Що нам потрібно, так це взяти наявні інструменти та застосувати їх у потрібному місці», – каже Сосонкін.

Незважаючи на те, що дослідники хочуть, щоб їхній стартап розвивався в майбутньому, поки вони планують залишатися незалежними, оскільки «просто розраховують зловити кілька шкідливих програм».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Apple
  • Останні записи

    Sennheiser випустила TWS-навушники з шумозаглушенням та еквалайзером

    Sennheiser презентувала нову модель бездротових навушників Accentum True Wireless ANC. За словами виробника, пристрій пропонує…

    08.05.2024

    Що буде, якщо телефон вимкнути під час оновлення

    Уявіть, що телефон запустив оновлення ПЗ і раптом його випадково відключили від мережі. Завантаження останньої версії…

    08.05.2024

    На Kickstarter з’явився потужний зовнішній акумулятор із прозорим корпусом

    Shargeek 140 від компанії Sharge Tech - це портативне джерело енергії, укладене в прозорий корпус,…

    08.05.2024

    Які датчики встановлені у камері нового iPad Pro

    Нещодавно представлені моделі iPad Pro з OLED-екранами отримали розширений набір сенсорів. Крім безпосередньо камери та…

    08.05.2024

    Топовий планшет Xiaomi Pad 6S Pro 12.4 протестували на автономність

    При активному навантаженні середній час автономної роботи становив 11 годин та 14 хвилин. У режимі…

    08.05.2024

    Стало відомо, про що промовчала Apple на презентації нових iPad

    Є кілька неочевидних змін у нових iPad , про які Apple не почала говорити під…

    08.05.2024