17 нових фішок Telegram для користувачів Android та iOS

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сьогодні, 25 квітня, вийшло велике оновлення Telegram з новими можливостями як для простих користувачів та модераторів, так і для власників Преміум-підписок.

Версія 10.12 стала одночасно доступна користувачам Android та iOS та включає наступні нововведення.

1. Вкладка «Канали»

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нова вкладка меню містить усі канали, на які ви підписані. Там же є рекомендації щодо такої тематики.
Під час перегляду каналу можна потягнути екран вгору, щоб перейти до наступного каналу з непрочитаними повідомленнями. Коли всі канали закінчаться, рух відкриває рекомендації.

2. “Мій профіль”

Тепер у цьому розділі можна бачити, як виглядає ваш профіль, і швидко змінити інформацію про себе. У закрепі тепер міститься до трьох історій. Додали невеликі іконки, які допомагають побачити, кому доступні ті чи інші з опублікованих історій.

3. Дні народження

У профілі можна вказати дату народження. Цього дня кожний відвідувач іменинника побачить святкову анімацію. Коли у когось із ваших контактів день народження, над списком чатів з’явиться повідомлення. Дату народження бачать лише ваші контакти. Відображення можна змінити в розділі Установки > Конфіденційність > Дата народження.

4. Канал у профілі

Свій канал тепер можна додати до сторінки профілю. У цьому випадку перегляд останнього повідомлення з каналу відображатиметься над розділом «Про себе».

5. Колекційні імена та номери у профілі

Власники колекційних адрес можуть прив’язувати їх до своїх облікових записів або каналів у Telegram. Їхній список відображається у профілі користувача.
При натисканні на адресу або анонімний номер в іншому профілі з’явиться вартість та дата придбання.

6. Безстрокова трансляція геопозиції

Геопозиція транслюється в реальному часі в особистий чат або групу. Є налаштування сповіщення про прибуття. Трансляцію можна продовжити на будь-який час за допомогою графи “Поки не відключу”. Відстеження геопозиції включається через меню вкладень в особистому чаті або групі.

7. Повідомлення про реакції

Додані повідомлення про реакції на повідомлення та історії. Ви можете вимкнути їх у меню Установки > Сповіщення та звуки > Реакції.

8. Фотографії користувачів при надсиланні повідомлень

Тепер у надісланих повідомленнях поруч із ім’ям автора відображається фото профілю, якщо коло осіб, які можуть посилатися на вас не обмежене.

9. Анімовані емодзі в опитуваннях

Користувачі Telegram можуть використовувати анімовані та користувальницькі емодзі в опитуваннях. 

10. Масова модерація у групах

Адміністратори груп можуть вибирати відразу кілька повідомлень і здійснювати кілька модераційних дій одночасно. У новому меню можна окремо вказати, які заходи буде вжито до кожного з авторів виділених повідомлень. Нове меню також дозволяє обмежити права користувачів групи замість повного блокування.

11. Оновлений розділ «Нещодавні дії»

У розділі «Недавні дії» адміністратори групи можуть переглядати важливі події протягом останніх 48 годин. Список став компактнішим.

12. Керування реакціями у каналах

Адміністратори каналів можуть вказати максимальну кількість різних реакцій на одне повідомлення.

13. Вимкнення приховування реклами

За замовчуванням у користувачів з підпискою Telegram Premium реклама в каналах не відображається. Її можна увімкнути для себе в меню Налаштування > Telegram для бізнесу.

14. Відкриття історій у режимі інкогніто

Під час перегляду історій Premium-користувачі можуть увімкнути у випадаючому меню режим інкогніто, який дозволяє приховати недавні та нові перегляди на 25 хвилин.
Тепер режим інкогніто можна активувати зі списку чатів — для цього достатньо викликати меню довгим натисканням однієї з історій і вибрати пункт «Подивитися анонімно».

15. Швидкий перехід між темами

Під час перегляду груп з темами, після останнього повідомлення, можна потягнути екран вгору, щоб перейти до наступної теми, де є непрочитані пости.

16. Швидкий перегляд посилань у Telegram Desktop

Версія для ПК тепер підтримує швидкий перегляд сайтів: сторінки з усіма медіафайлами можна переглядати прямо у програмі.

17. Програма монетизації для авторів контенту

У Telegram з’явилася монетизація для власників каналів – тепер вони можуть отримувати винагороду у розмірі 50% доходу Telegram від реклами, яка відображається у каналі. Висновок винагороди без комісії вже доступний учасникам програми на платформі Fragment.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.