Apple звинуватили у уповільненні роботи iPhone. Що сталося

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У Нідерландах організації захисту прав споживачів Consumer Claim і AEquitas Advocacy Foundation подали до суду позов проти Apple. Вони звинуватили американську корпорацію в навмисному уповільненні роботи iPhone, повідомляє компанія NOS.

Позивачі заявили, що випущені в період з 2016 по 2018 рік моделі iPhone 6, 7 і SE працюють повільніше або зовсім не функціонують належним чином. Як заявили представники організацій, випущене Apple оновлення знизило продуктивність смартфонів і призвело до проблем із батареєю.

Тепер користувачі вимагають від американського техногіганта компенсацію у розмірі 100 євро за кожен девайс. Сума може бути вищою для користувачів, яким довелося замінити смартфони.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Раніше Міністерство юстиції США та генеральні прокурори 16 штатів також звинуватили Apple у монополізації ринку смартфонів. Вони вважають, що компанія користується своїм домінуючим становищем на ринку та різними способами намагається обмежити можливості користувачів у плані зміни смартфона або використання гаджетів інших брендів одночасно з iPhone.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.