Штучний інтелект змінить відеовиробництво назавжди

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Генеративний штучний інтелект тільки починає проникати у світ відео, але деякі нові функції Premiere Pro виводять його на новий рівень. Компанія Adobe оголосила про безліч інструментів генеративного штучного інтелекту, які впроваджуватимуться в пакет відеомонтажу Premiere Pro протягом року, і вони виглядають просто неймовірно.

Бренд працює над розширенням своєї власної моделі ШІ, Adobe Firefly, яка почала працювати у березні минулого року як генератор тексту у зображення та швидко поширила свій бренд ШІ на кілька середовищ редагування.

Тепер Adobe додасть до моделі функцію генерації відео. Поки технологія перебуває на стадії розробки, Adobe співпрацює з компаніями, які поважають сторонні моделі генеративного ШІ, включаючи OpenAI, Runway та Pika, щоб наповнити Premiere Pro найкращими функціями відеомонтажу на основі ШІ.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Функції відеомонтажу призначені для професійного рівня створення відео та виробничого процесу та приєднаються до поточного сімейства моделей Firefly від Adobe, які включають ефекти для зображень, векторів, дизайну та тексту. Серед нових функцій відеомонтажу на основі штучного інтелекту, які з’являться в Adobe Premiere Pro, можна назвати:

  • Генеративне розширення: дозволяє редакторам додавати кадри в кліп, щоб зробити їх довшим. Це корисно для синхронізації та переходів.
  • Додавання та видалення об’єктів: дозволяє редакторам легко вибирати та видаляти або замінювати об’єкти в кадрі, у тому числі змінювати стиль одягу актора.
  • Текст відео: дозволяє редакторам використовувати текстовий запит для створення медіафайлів для Premiere Pro, які можуть включати розкадрування, B-roll або кадри живої дії.

На додаток до конкретних функцій Adobe також надає редакторам можливість вибирати, які моделі сторонніх виробників найкраще поєднуються з їхніми матеріалами Premiere Pro. Бренд також планує включити до контенту облікові дані, які будуть позначати медіа як створені штучним інтелектом та вказувати, яка модель була використана для створення контенту.

“Adobe переосмислює кожен етап створення відео та робочого процесу, щоб дати творцям нові можливості та гнучкість для реалізації їх задумів”, – каже старший віце-президент Adobe Creative Product Group Ешлі Стіл (Ashley Still) у своїй заяві.

“Впроваджуючи інновації генеративного ІІ в основні робочі процеси Premiere Pro, ми вирішуємо реальні проблеми, з якими відеоредактори стикаються щодня, і даємо їм більше простору, щоб зосередитись на своєму ремеслі”, – додала вона.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.