Чипи Apple M4 з потужним ШІ вийдуть уже цього року

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Наразі Apple напружено працює над наступним поколінням фірмових чипів – M4. Очікується, що всього буде представлено три основні варіанти процесора.

Процесори Apple M4 ляжуть в основу майбутніх комп’ютерів Mac – фактично Apple планує оновити всю лінійку комп’ютерів чіпами сімейства M4. Повідомляється, що новинки проектуються з упором на те, щоб «наголосити на штучному інтелекті», зазначає видання Bloomberg . Причина концентрації на ІІ-технологіях проста — компанія має намір наздогнати у цьому питанні конкурентів та стимулювати мляві продажі комп’ютерів.

Нагадаємо, що продажі Mac впали на 27% минулого фінансового року (закінчився у вересні 2023 року) після піку в 2022 році. Навіть сезон відпусток минулого року не допоміг, оскільки продаж залишився на колишньому рівні. Mac M3, випущені в жовтні 2023 року, повинні були сприяти зростанню продажів, але цього не сталося, оскільки M3 не мав значних поліпшень продуктивності порівняно з M2.

Apple M4 у цьому плані стануть частиною ширшого проекту «з впровадження можливостей штучного інтелекту» у всі продукти Apple, йдеться у звіті Bloomberg. Перші нові комп’ютери Mac з підтримкою M4 з’являться наприкінці цього року, а інші на початку 2025 року.

До кінця цього року купертинівці можуть показати iMac, 14-дюймові MacBook Pro бюджетного класу, 14- та 16-дюймові MacBook Pro преміум-класу та Mac mini. У 2025 році, навесні, Apple має випустити 13- та 15-дюймові MacBook Air на базі M4, а Mac Studio та Mac Pro можуть з’явитися на полицях магазинів вже починаючи з середини року.

Про можливості Apple M4 у галузі обробки даних за допомогою штучного інтелекту компанія має намір розповісти на своїй Всесвітній конференції розробників WWDC 2024 у червні разом із презентацією нової macOS. Повідомляється, що в рамках оновлення Apple розглядає можливість надання користувачам настільних комп’ютерів Mac топового рівня установки до 512 ГБ оперативної пам’яті. Нагадаємо, що поточний ліміт складає лише 192 ГБ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.