Apple дозволить клієнтам та майстерням використовувати б/в деталі для ремонту iPhone

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Apple пообіцяла, що з кінця 2024 року дозволить ремонтувати iPhone 15 і пізніші серії з використанням оригінальних комплектуючих.

Така можливість з’явиться у приватних осіб — власників iPhone 15 та пізніших версій, а також незалежних майстерень. Поки що роздільна здатність торкнеться лише модуля камер, екрану та акумуляторів. Пізніше перелік буде розширено завдяки використанню біометричних сенсорів Face ID та Touch ID. Все це заради зниження випадків ремонту айфонів з використанням крадених деталей.

При цьому верифікувати деталі стане простіше, оскільки постачальникам послуг і користувачам для замовлення комплектуючих не потрібно буде вказувати серійні номери смартфонів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Apple пояснила, що установка комплектуючих із вкрадених iPhone буде максимально утруднена за рахунок функції Activation Lock (режим втрати), яку Apple рекомендує включати. Якщо при ремонті айфона буде використано вкрадений компонент, пристрій, що ремонтується, обмежить його калібрування шляхом блокування повторної активації втраченого або вкраденого iPhone.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.