Nike представив кросівки AIR з дизайном від нейромереж

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нейромережі все частіше використовують у різних сферах життя, зокрема в моді. Компанія Nike застосувала новий підхід до процесу створення кросівок. Бренд використовував штучний інтелект для розробки дизайну моделей лінійки AIR, пише Hypebeast.

Футуристичні кросівки продемонстрували на виставці в Парижі, присвяченій Олімпійським іграм. Під час створення пар взуття виробник звертав увагу не тільки на дизайн, а й на функціональність. Для цього перед процесом генерації знаменитим спортсменам ставили запитання про те, яке взуття зручне для них, а яке ні. Відомо, що в опитуванні взяв участь французький професійний баскетболіст Віктор Вембаньяма.

Вийшло створити більше п’яти пар кросівок. Усі вони виконані в біло-помаранчевій колірній гамі. На кожній парі є чорний логотип бренду – впізнавана “галочка” – і напис AIR. Усі кросівки мають нестандартний вигляд і сильно відрізняються від звичайного взуття, яке випускає бренд.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На жаль, роздобути химерні кросівки не вийде. Лінійка концептуальна, і моделі, що входять до її складу, не продаються. Взуття виставили на огляд, щоб показати, як штучний інтелект можна застосовувати на практиці при створенні речей гардероба. Не виключено, що коли-небудь у майбутньому Nike не запустить подібне взуття в продаж.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.