Комп’ютери Mac почнуть оснащуватися чипами M4, орієнтованими на штучний інтелект, з кінця 2024 року

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Apple почне оновлювати лінійку Mac чіпами M4 наприкінці 2024 року, повідомляє Марк Гурман із Bloomberg. Чіп M4 буде націлений на підвищення продуктивності можливостей штучного інтелекту.

У минулому році Apple представила чіпи M3, M3 Pro і M3 Max одночасно в жовтні, так що цілком можливо, що і лінійка M4 з’явиться в ті ж терміни. Гурман вважає, що вся лінійка Mac має отримати M4 наприкінці 2024 – на початку 2025 року.

В першу чергу чіпи M4 отримають iMac, 14-дюймові MacBook Pro молодшого класу, 14-дюймові MacBook Pro старшого класу, 16-дюймові MacBook Pro і Mac mini, потім 13- та 15-дюймові моделі MacBook Air навесні 2025 року, Mac Studio середині 2025 року та Mac Pro пізніше у 2025 році.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За чутками, Apple вже близька до виробництва процесора M4, і очікується, що він буде представлений щонайменше у трьох основних варіантах. Чіпи під кодовими назвами Donan для молодшого класу, Brava для середнього та Hidra для вищого. Чіп Donan буде використовуватись у MacBook Pro молодшого рівня, MacBook Air та Mac mini середнього сегмента, а чіпи Brava – у MacBook Pro та Mac mini старшого рівня.

Чіп Hidra призначений для Mac Pro, що дозволяє припустити, що це чіп рівня Ultra чи Extreme. Що стосується Mac Studio, Apple тестує версії з невипущеним чіпом M3 і різновидом процесора M4 Brava, який, імовірно, буде більш високого рівня, ніж чіпи M4 Pro і M4 Max Brava.

Настільні комп’ютери Mac на базі M4 можуть підтримувати до 512 ГБ об’єднаної пам’яті, що стане помітним стрибком у порівнянні з поточним лімітом 192 ГБ.

Чіпи M4 будуть побудовані за тим же 3-нанометровим техпроцесом, що і чіпи M3, але постачальник Apple компанія TSMC, швидше за все, використовуватиме покращену версію 3-нм техпроцесу для підвищення продуктивності та енергоефективності. Apple також планує додати покращений нейронний двигун зі збільшеною кількістю ядер для завдань штучного інтелекту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.