Новини України та Світу

OpenAI готує ШІ-гаджет для заміни смартфонів

Share
Час читання: < 1 хв.

Генеральний директор OpenAI Сем Альтман і колишній керівник відділу дизайну Apple Джоні Айв офіційно об’єдналися для розробки персонального пристрою на базі штучного інтелекту, пише The Information. Наразі обговорюються можливості фінансування нового проєкту.

Наразі про інтригуючий пристрій з ШІ на борту мало що відомо. Передбачається, що він матиме деякі опції сучасних смартфонів, але при цьому сам гаджет не буде схожий на смартфон у звичному для всіх уявленні. Альтман відомий як великий інвестор Humane AI Pin – переносного проектора без екрана, але з розумними опціями. Не виключено, що він створить аналогічний продукт разом з Айвом.

Новини про можливе партнерство між Айвом і Альтманом вперше з’явилися восени минулого року. Тоді переговори перебували на ранній стадії – не було відомо, яких речей вони стосувалися. Безіменний стартап Айва та Альтмана наразі залучає кошти від великих венчурних капіталістів.

За даними джерела, Айв прагне залучити до розробки девайса до $1 млрд. Серед інвесторів можуть опинитися SoftBank, а також Thrive Capital, інвестор OpenAI, та Emerson Collective, фірма венчурного капіталу і благодійна організація, заснована Лорен Пауелл Джобс.

Нагадаємо: Айв залишив посаду керівника дизайну Apple 2019 року, і хоча він ще кілька років працював із компанією з Купертіно як консультант через свою фірму LoveFrom, 2022 року Айв і Apple повністю припинили співпрацю. Що стосується Альтмана, то зараз він керує OpenAI – це розробник популярних нейромереж DALL-E, ChatGPT і Sora. Раніше його компанія об’єдналася з виробників роботів Figure і наблизили настання ери людиноботів зі свідомістю.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: OpenAI
  • Останні записи

    Ювілейні Apple Watch Series X отримають дуже важливу функцію для моніторингу здоров’я

    Напередодні анонсу нових гаджетів Apple, відомий інсайдер і журналіст Марк Гурман з Bloomberg повідомив, що…

    07.09.2024

    Чому важливо ставити смартфон на зарядку при 20-35%

    Багато користувачів заряджають свій мобільний телефон лише після повного розрядження батареї, вважаючи, що це допомагає…

    07.09.2024

    Nothing готує нові навушники Ear (Open)

    На виставці IFA 2024 у Берліні бренд Nothing представив абсолютно новий тип пристроїв — навушники…

    07.09.2024

    Фанат Minecraft дістався краю карти, витративши 7 років реального життя

    Однією з найбільших розваг для фанатів Minecraft є подорож до краю карти, що може займати…

    07.09.2024

    iPhone готується конкурувати з Galaxy у записі 4K та 8K відео

    Нові iPhone від Apple вже на підході, і за чутками, вони отримають кілька унікальних функцій…

    07.09.2024

    Новий витік розкриває тонкий дизайн Samsung Galaxy S25 Ultra

    Очікується, що Samsung представить Galaxy S25 Ultra вже через чотири місяці, і деякі його характеристики…

    07.09.2024