OpenAI готує ШІ-гаджет для заміни смартфонів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Генеральний директор OpenAI Сем Альтман і колишній керівник відділу дизайну Apple Джоні Айв офіційно об’єдналися для розробки персонального пристрою на базі штучного інтелекту, пише The Information. Наразі обговорюються можливості фінансування нового проєкту.

Наразі про інтригуючий пристрій з ШІ на борту мало що відомо. Передбачається, що він матиме деякі опції сучасних смартфонів, але при цьому сам гаджет не буде схожий на смартфон у звичному для всіх уявленні. Альтман відомий як великий інвестор Humane AI Pin – переносного проектора без екрана, але з розумними опціями. Не виключено, що він створить аналогічний продукт разом з Айвом.

Новини про можливе партнерство між Айвом і Альтманом вперше з’явилися восени минулого року. Тоді переговори перебували на ранній стадії – не було відомо, яких речей вони стосувалися. Безіменний стартап Айва та Альтмана наразі залучає кошти від великих венчурних капіталістів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За даними джерела, Айв прагне залучити до розробки девайса до $1 млрд. Серед інвесторів можуть опинитися SoftBank, а також Thrive Capital, інвестор OpenAI, та Emerson Collective, фірма венчурного капіталу і благодійна організація, заснована Лорен Пауелл Джобс.

Нагадаємо: Айв залишив посаду керівника дизайну Apple 2019 року, і хоча він ще кілька років працював із компанією з Купертіно як консультант через свою фірму LoveFrom, 2022 року Айв і Apple повністю припинили співпрацю. Що стосується Альтмана, то зараз він керує OpenAI – це розробник популярних нейромереж DALL-E, ChatGPT і Sora. Раніше його компанія об’єдналася з виробників роботів Figure і наблизили настання ери людиноботів зі свідомістю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.