Статки Марка Цукерберга перевищили статки Ілона Маска вперше з 2020 року

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Суперництво Марка Цукерберга та Ілона Маска за звання одного з найбагатших людей світу вкотре зробило крутий віраж. Цього тижня глава Facebook уперше з 2020 року обійшов засновника Tesla в рейтингу мільярдерів Bloomberg, посівши третє місце.

Реклама

Зліт Цукерберга відображає тенденції на ринку технологій. Інвестори розчарувалися в акціях виробників електромобілів, тоді як компанії, пов’язані зі штучним інтелектом, викликають ажіотаж. Meta Platforms, материнська компанія Facebook, піднялася майже на 50% з початку року завдяки оптимізму щодо розробок ШІ.

Тим часом бум акцій Tesla, що колись злетіли до небес, схоже добіг кінця. За останні місяці компанія зіткнулася з низкою проблем. Зокрема, попит на електромобілі по всьому світу сповільнився, у Китаї зростає конкуренція, а на заводі в Німеччині виникли складнощі з виробництвом. Усе це позначилося на котируваннях – з початку року вони впали більш ніж на 30%.

У підсумку статки Маска скоротилися майже на 50 млрд доларів з пікових рівнів минулого року. Цукерберг же додав близько 60 млрд доларів. Це лише останній епізод у тривалому протистоянні двох амбітних мільярдерів. Вони не раз обмінювалися шпильками в публічному просторі, а Маск навіть пропонував Цукербергу побитися. Конкуренція виходить далеко за рамки особистих амбіцій – компанії Маска і Цукерберга борються за лідерство у сфері соціальних мереж і штучного інтелекту.

До речі, фінанси Маска можуть ще сильніше похитнутися після недавнього рішення суду про анулювання його унікального компенсаційного пакета в Tesla на 55 млрд доларів. Поки неясно, як це позначиться на оцінці його капіталу в рейтингу Bloomberg.

Тим часом засновник LVMH Бернар Арно і глава Amazon Джефф Безос зберігають лідерство серед усіх мільярдерів світу зі статками близько 220 млрд доларів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: