Новини України та Світу

Нова функція екстреного виклику в Apple Watch може врятувати плавців від утоплення

Share

Нова функція « Екстроний виклик – SOS » у Apple Watch, описана в новій патентній заявці, може допомогти врятувати плавців від утоплення.

Патент описує, як годинник може виявити «нестандартну поведінку» і автоматично передати сигнал про допомогу. Apple зазначає, що утоплення є однією з основних причин випадкової смерті, особливо коли йдеться про дітей.

Щороку у Сполучених Штатах понад 3500 людей гинуть від утоплення. Крім того, утоплення є п’ятою за поширеністю причиною випадкової смерті в країні, і більшість людей, які гинуть, – діти.

Компанія вказує на необхідність швидкого реагування, коли хтось потрапляє у біду на воді.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо людина перебуває у воді 4-6 хвилин без проведення реанімаційних заходів, відбувається ушкодження мозку і, зрештою, смерть від утоплення.

Apple зазначає, що деякі басейни оснащені системами підводних камер, покликаними виявити плавця, який потрапив у скрутне становище, і сповістити рятувальників, але їх установка коштує дорого і не відрізняється надійністю.

Відповідно, необхідне більш просте та економічно ефективне рішення для систем запобігання утоплення, які можуть бути встановлені в будь-якому типі прісноводного басейну, включаючи громадські та приватні басейни, а також природні водоймища (наприклад, озера, ставки тощо), де встановлення підводних камер була б недоцільною.

У патентній заявці йдеться, що пристрій, подібний Apple Watch, буде працювати в більшій кількості умов, буде більш надійним і зможе виявити більше різних проблем.

Наприклад, якщо смарт-годинник зафіксує, що користувач не пливе, вони зможуть автоматично відправляти сигнал тривоги, якщо він опиниться в глибшій частині басейну, а не чекати ознак біди.

Оповіщення можуть бути надіслані на інші пристрої (наприклад, друзям та членам сім’ї, присутнім у басейні), а також можуть взаємодіяти з існуючими системами виявлення потопаючих та оповіщення, щоб рятувальники також були автоматично повідомлені про загрозу життю людини.

Як завжди, варто зазначити, що Apple патентує набагато більше речей, ніж коли-небудь випускає, але ця ідея здається чудовим кандидатом на включення в майбутнє оновлення watchOS.

Apple Watch вже можуть виявляти та реагувати на падіння, автомобільні аварії та проблеми з серцем. Компанія поділилася історіями деяких людей, чиї життя було врятовано у двох відеороликах. Перше відео більше не доступне, мабуть, тому що Apple вважає, що друге краще справляється зі своїм завданням – його можна переглянути нижче.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Apple Watch
  • Останні записи

    Що нового в iPad Air та iPad Pro 2024 року

    Увечері 7 травня компанія Apple провела презентацію нових планшетів, в рамках якої представила чотири нові моделі iPad. Я…

    08.05.2024

    Фішка Android-смартфонів дісталася iPhone

    Google додала функцію "Коло для пошуку" з Android-смартфонів в iPhone. Як пише 9to5Google, така фішка…

    08.05.2024

    ТОП-10 недорогих смартфонів 2024 року

    Останнім часом мобільні пристрої зазнали помітної трансформації, а з появою на ринку смартфонів за цілком…

    08.05.2024

    Нові iPad Pro не отримали головну фішку OLED-дисплеїв

    Компанія Apple нарешті зважилася оснастити свої професійні планшети матрицею нового типу, але чомусь обмежила її…

    08.05.2024

    Apple винайшла розумну прищіпку

    Apple отримала патент на «пристрій з спрямованим звуком». Вперше компанія подала заявку на реєстрацію цього…

    08.05.2024

    Глобальний запуск пристроїв Huawei у Дубаї: що показали

    7 травня в Дубаї пройшов глобальний запуск нових пристроїв Huawei, на якому було представлено смарт-годинник…

    08.05.2024