Нова функція екстреного виклику в Apple Watch може врятувати плавців від утоплення

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нова функція « Екстроний виклик – SOS » у Apple Watch, описана в новій патентній заявці, може допомогти врятувати плавців від утоплення.

Патент описує, як годинник може виявити «нестандартну поведінку» і автоматично передати сигнал про допомогу. Apple зазначає, що утоплення є однією з основних причин випадкової смерті, особливо коли йдеться про дітей.

Щороку у Сполучених Штатах понад 3500 людей гинуть від утоплення. Крім того, утоплення є п’ятою за поширеністю причиною випадкової смерті в країні, і більшість людей, які гинуть, – діти.

Компанія вказує на необхідність швидкого реагування, коли хтось потрапляє у біду на воді.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо людина перебуває у воді 4-6 хвилин без проведення реанімаційних заходів, відбувається ушкодження мозку і, зрештою, смерть від утоплення.

Apple зазначає, що деякі басейни оснащені системами підводних камер, покликаними виявити плавця, який потрапив у скрутне становище, і сповістити рятувальників, але їх установка коштує дорого і не відрізняється надійністю.

Відповідно, необхідне більш просте та економічно ефективне рішення для систем запобігання утоплення, які можуть бути встановлені в будь-якому типі прісноводного басейну, включаючи громадські та приватні басейни, а також природні водоймища (наприклад, озера, ставки тощо), де встановлення підводних камер була б недоцільною.

У патентній заявці йдеться, що пристрій, подібний Apple Watch, буде працювати в більшій кількості умов, буде більш надійним і зможе виявити більше різних проблем.

Наприклад, якщо смарт-годинник зафіксує, що користувач не пливе, вони зможуть автоматично відправляти сигнал тривоги, якщо він опиниться в глибшій частині басейну, а не чекати ознак біди.

Оповіщення можуть бути надіслані на інші пристрої (наприклад, друзям та членам сім’ї, присутнім у басейні), а також можуть взаємодіяти з існуючими системами виявлення потопаючих та оповіщення, щоб рятувальники також були автоматично повідомлені про загрозу життю людини.

Як завжди, варто зазначити, що Apple патентує набагато більше речей, ніж коли-небудь випускає, але ця ідея здається чудовим кандидатом на включення в майбутнє оновлення watchOS.

Apple Watch вже можуть виявляти та реагувати на падіння, автомобільні аварії та проблеми з серцем. Компанія поділилася історіями деяких людей, чиї життя було врятовано у двох відеороликах. Перше відео більше не доступне, мабуть, тому що Apple вважає, що друге краще справляється зі своїм завданням – його можна переглянути нижче.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.