У Telegram з’явилися бізнес-акаунти та монетизація

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Вийшло грандіозне оновлення Telegram як для iOS, так і для Android-пристроїв. Найбільш обговорюване нововведення – програма монетизації для власників каналів. З її допомогою автори Telegram-каналів з понад 1000 підписниками можуть отримати 50% доходу від реклами, яка в них показується. Дохід приходить у вигляді криптовалюти TON.

Реклама

Нововведення топове і має забезпечити месенджеру Павла Дурова новим стрибком популярності. Щоправда, українцям не пощастило: наша країна входить до списку інших країн, включаючи росію, Палестину та Ізраїль, де новим інструментом монетизації скористатися не вдасться. Розміщувати рекламу в Telegram з оплатою в Toncoin не вийде з цих причин.

Що входить до пакету функцій «Telegram для бізнесу»

  • Години роботи, адреса та статус «Немає на місці». Можна вказати у профілі годинник роботи та адресу своєї компанії, а також відзначити її місцезнаходження на карті. Також можна налаштувати повідомлення про те, що ви немає на місці, наприклад, у неробочий годинник або на час відпустки.
  • Кастомний вид чату.  Додайте назву, текст та наклейку привітання на сторінку пустого чату – користувач буде бачити їх на екрані перед початком діалогу.
  • Швидкі відповіді та вітальні повідомлення.  Вони оформляються заздалегідь і можуть містити відповіді на запитання або додаткову інформацію.
  • Кольорові теги для чатів та посилання на чат. Перші працюють лише для користувачів із підпискою Telegram Premium. Другі доступні для всіх, вони дозволяють ділитися з клієнтами короткими посиланнями (наприклад, у форматі кнопки «Забронювати столик» або «Дізнатися про статус замовлення»). При натисканні на це посилання одразу відкриється чат у Telegram, а в полі введення у користувача з’явиться текст запропонованого вами повідомлення.
  • Прив’язка чат-бота до облікового запису. Сторонній бот зможе аналізувати отримані повідомлення та відповідати на них від імені облікового запису.
Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ