Вчені використовують штучний інтелект, щоб зробити пиво смачнішим

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Бельгійське пиво відоме своєю різноманітністю, якістю й історичною спадщиною. Нове дослідження, проведене командою вчених з Льовенського університету демонструє, що штучний інтелект може допомогти зробити пиво ще кращим.

Дослідження включало аналіз хімічного складу 250 різних комерційних сортів бельгійського пива різних стилів. Вони оцінювали такі властивості, як вміст алкоголю, рН, концентрація цукру, а також наявність і концентрація понад 200 різних сполук, включаючи ароматичні ефіри та терпеноїди з хмелю.

Дегустаційна комісія з 16 учасників відібрала зразки та оцінила кожен з 250 сортів за різними характеристиками. Результати були порівняні з оцінками та коментарями на онлайн-платформі RateBeer. Використовуючи машинне навчання, вчені побудували моделі для прогнозування смаку пива на основі його складу. Потім за допомогою моделей вони додали до комерційного пива речовини, які виявилися важливими для загальної оцінки смаку.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Результати показали, що такі добавки покращили рейтинги алкогольних і безалкогольних сортів пива за солодкістю, щільністю і загальною оцінкою. Вважається, що нова технологія може бути особливо корисною для покращення безалкогольного пива.

Однак, свою майстерність пивовари все ще зберігають і важливо вміти застосовувати дані моделей в практичному пивоварінні. Вчені застерігають, що моделі мають певні обмеження, а дане дослідження було проведене на високоякісних комерційних сортах пива.

Загалом же, це дослідження свідчить про можливості штучного інтелекту в удосконаленні харчових продуктів, а в даному випадку – пива.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.