Новини України та Світу

Google: телефони з моделями штучного інтелекту займатимуть багато пам’яті

Share

Google запропонує функцію Gemini Nano для Pixel 8 у червневому щоквартальному оновленні, а Pixel 8 Pro отримає прямий доступ до цієї функції. Шонг Чау, віце-президент Google з пристроїв і сервісів, заявив, що 12 ГБ оперативної пам’яті Pixel 8 Pro ідеально підходять для роботи Gemini Nano, даючи змогу повною мірою розкрити її потенціал. Увімкнення функції “Розумна відповідь” на Pixel 8 може істотно вплинути на роботу користувача через обмежений обсяг оперативної пам’яті пристрою в 8 ГБ.

Чау розповів про можливі наслідки використання в телефоні великих мовних моделей (LLM). Щоб забезпечити постійну доступність, Google прагне зробити деякі моделі ШІ “резидентними” в пам’яті. У результаті функція “Розумна відповідь” на базі Gemini наразі доступна тільки через опції розробника на Pixel 8 і Pixel 8 Pro. Модель Gemini Nano може споживати значну кількість системної пам’яті, яку неможливо легко звільнити.

Варто зазначити, що наразі телефони на базі Android вимагають щонайменше 8 ГБ оперативної пам’яті, але в майбутньому цей стандарт може бути збільшений. Високотехнологічні телефони на ринку вже мають 24 ГБ оперативної пам’яті, в той час як флагмани зазвичай оснащуються 12 або 16 ГБ ОЗП. Хоча наймолодша версія Samsung Galaxy S24 має всього 8 ГБ оперативної пам’яті, вона все одно здатна з легкістю працювати з моделлю Gemini Nano. Первісне твердження Google про те, що Pixel 8 має апаратні обмеження, не має під собою підстав.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Звичайні користувачі можуть не потребувати подібної функціональності, але потенціал генеративного ШІ дуже великий. Звичайні користувачі можуть не потребувати подібної функціональності, але потенціал генеративного ШІ дуже великий. Google кровно зацікавлена в просуванні технологій ШІ, але не можна ігнорувати переваги для користувачів. Хоча ChatGPT має своє місце, є кілька дійсно корисних функцій генеративного ШІ на рівні ОС, які не варто випускати з уваги. Користувачам не потрібна можливість генерувати автоматичні відповіді. Вимкнення цієї функції дасть змогу звільнити пам’ять, яку можна виділити для інших додатків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Google
  • Останні записи

    Останнє оновлення iOS виправляє дуже серйозну помилку на всіх iPhone

    iOS 17.5.1 вже доступна для всіх iPhone, що підтримують iOS 17, і покликана виправити помилку,…

    22.05.2024

    Київстар піднімає ціни на деякі тарифи

    Українська компанія мобільного зв’язку «Київстар» внесла зміни у свої тарифні плани. Зміни були спричинені потребою…

    21.05.2024

    Фахівці назвали 5 перевірених міфів про Android

    iPhone від Apple завоював безліч шанувальників, особливо у США, завдяки популярності iMessage. Часто можна почути,…

    21.05.2024

    10 нових пристроїв Samsung представить на літній презентації

    Цього літа компанія Samsung проведе масштабну презентацію нових продуктів, в рамках якої представить флагманські складні…

    21.05.2024

    Перші зображення розкладачки Honor Magic V Flip потрапили в мережу

    Авторитетний китайський інсайдер під ніком Digital Chat Station поділився у соцмережі Weibo першими зображеннями майбутнього…

    21.05.2024

    Dell представила безшумну мишу яка коштує 1500 гривень

    Компанія Dell представила свою тиху мишу Silent Mouse MS355. Її конструкція дозволить користувачеві не відволікатися…

    21.05.2024