Telegram готується до великого оновлення: що зміниться

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Перш за все, Telegram запровадить довгоочікувану систему монетизації реклами для великих каналів – 50% виручки від показів повертатиметься на рахунок власника в TON.

Монетизація навряд чи буде доступна вітчизняним користувачам, оскільки криптовалюти в Україні не вважаються платіжним засобом. Примітно, що відображення реклами в каналах і зовсім можна буде відключити – для цього знадобиться 20 рівень бустів.

Помітні зміни торкнуться особистих профілів: користувачі зможуть закріпити банер свого Telegram-каналу, а також вказати дату народження.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У месенджері також з’являться більш гнучкі налаштування приватності, завдяки чому користувачі зможуть обмежити можливість додавання себе в чати, групи і контакти.

Крім того, боти навчаться взаємодіяти з біометричними даними (наприклад, з відбитками пальців) для більшої конфіденційності. Користувачі Telegram Business також зможуть прикріпити до себе особистого бота, який буде автоматично відповідати на повідомлення.

Нарешті, користувачі зможуть створювати спеціальні посилання з UTM-мітками, які відстежуватимуть трафік, що проходить: особливо корисним це виявиться для моніторингу ефективності рекламних публікацій.

Цілком імовірно, що нові функції з’являться в Telegram не одразу, а розгортатимуться поетапно протягом кількох оновлень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.