Щит-невидимку як із “Гаррі Поттера” оцінили в 3000 гривень

Щит-невидимку як із
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Британський стартап Invisiblity Shield Co. представив нову версію своєї розробки, що являє собою “щит-невидимку”. Проект з’явився на краудфандинговій платформі Kickstarter.

Першу версію щита-невидимки представили у 2022 році. Це спеціальна панель, вкрита лінзами, які змінюють напрямок світла. Ось як це працює. Світло, відбите від об’єктів і людей, розсіюється через задню частину щита. Світло від фону заломлюється у зворотному напрямку, до спостерігача перед панеллю, створюючи ілюзію прозорості.

Щит-невидимку як із "Гаррі Поттера" оцінили в 3000 гривень

Виробники “Щита невидимості” заявили, що вони витратили роки, намагаючись знайти найкращі властивості для щита. Вони підкреслили, що лінзи полімерного листа мають дуже специфічну форму і повинні бути виготовлені з високою точністю, щоб вся технологія працювала. Найкраща “невидимість” забезпечується на однорідних фонах, таких як листя, оштукатурені стіни та небо.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Щит-невидимку як із "Гаррі Поттера" оцінили в 3000 гривень

Остання версія щита в середньому на 17% більша за свою попередницю – 100х70 см. Максимальний розмір збільшився втричі – до 183×122 см; також доступна мініатюрна версія розміром 30×20 см. Щит також став заокругленим для більшої стійкості і може бути легко згорнутий у спеціальну трубку. Для тих, хто вперше користується щитом-невидимкою, збірка утримуючої конструкції займає в середньому 10-15 хвилин.

Найменший щит продається за 69 доларів США. Звичайний розмір коштує 415 доларів США, а найбільший – 971 долар США. Кампанія на Kickstarter триває до 25 травня, і компанія-початківець вже зібрала понад 40 000 доларів США. Очікується, що перші “невидимі щити” другого покоління будуть відправлені клієнтам у грудні 2024 року.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.