Чоловік з імплантом Neuralink написав пост у соцмережі силою думки

Чоловік з імплантом Neuralink написав пост у соцмережі силою думки
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ноланд Арбо – перший пацієнт, якому імплантували нейрочип “Телепатія” від компанії Neuralink, – вийшов в інтернет. Паралізований чоловік опублікував повідомлення в соціальній мережі “X” (колишній Twitter), використовуючи “силу думки”. “Твіттер забанив мене, бо думав, що я бот, але X та Ілон Маск відновили мене, бо це не так”, – пожартував Арбо у своїй першій публікації. Цим твітом на своїй сторінці поділився засновник Neuralink Ілон Маск, пише “Хайтек“.

29-річний Ноланд Арбо, паралізований унаслідок нещасного випадку під час дайвінгу, став першою людиною, якій у січні імплантували нейрочип Neuralink. Пристрій “Телепатія” (Telepathy) перетворює сигнали мозку на інформацію і за допомогою Bluetooth передає її на комп’ютер.

Після операції компанія Neuralink активно демонструє нові можливості, яких набув пацієнт після імплантації. Раніше цього місяця розробники провели пряму трансляцію гри Ноланда Арбо в онлайн-шахи. Крім того, на пресконференції чоловік розповів, що за допомогою нейрочипа вперше після травми він упродовж кількох годин грав у Civilization VI.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.