MacRumors: Apple додасть кастомізацію домашнього екрана в iOS 18

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Apple, ймовірно, внесе великі зміни в головний екран (також відомий як “домашній екран”) з новою iOS 18. Як повідомляє MacRumors, оновлення може вперше дозволити користувачам вільно розміщувати значки додатків і залишати проміжки між іконками.

Раніше користувачі могли впливати тільки на порядок розміщення додатків. Зміна дасть змогу вільно організувати положення іконок на головному екрані, наприклад, зробивши фонові зображення помітнішими. Потім додатки можна впорядкувати в заздалегідь визначеній сітці, аналогічно тому, як це робиться на телефонах Android. Це може бути друга велика зміна налаштування домашнього екрана після появи віджетів в iOS 14.

Також буде виправлено баги, які були виявлені в iOS 17.0. Деякі iPhone самі вимикалися вночі і вмикалися незадовго до того, як мав би продзвеніти будильник. Про це свідчать численні повідомлення власників пристроїв Apple на тематичних форумах, зокрема на Reddit. Більшість постраждалих помітили загадковий процес, бо їхній iPhone зранку раптово попросив ввести PIN-код для SIM-картки. Користувачі відкрили журнали стану заряду акумулятора, щоб дізнатися, чи вимикався пристрій вночі. Виявилося, що справді була перерва в роботі айфонів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Так, в одному випадку пристрій був вимкнений протягом 4 годин. Це міг би бути звичайний збій, якби телефон перезапустився протягом хвилини. Але смартфон знову запрацював за годину до того, як будильник мав би продзвеніти.

На це повідомлення відгукнулися багато інших власників iPhone. Судячи з усього, зачеплено різні моделі айфонів, але у них спільна версія операційної системи iOS 17.0. Раніше користувачі iPhone 15 скаржилися, що їхні пристрої сильно нагріваються під час заряджання.

Повідомляється, що сама Apple вважає iOS 18 одним із, якщо не найбільшим оновленням усіх часів, пише редактор Bloomberg Марк Гурман у своєму щотижневому інформаційному бюлетені. З новою версією iOS Apple також повинна слідувати тенденції штучного інтелекту. Повідомляється, що мовна модель Google Gemini може бути використана для функцій штучного інтелекту. За словами Гурмана, ці функції насамперед покликані допомогти в повсякденному житті.

Siri може отримати оновлення ШІ. Голосовий помічник буде підтримувати більш природні розмови і пропонувати поліпшені персоналізовані можливості. Google також планує щось подібне для свого помічника.

Ймовірно, тільки в червні стане відомо, які функції насправді принесе iOS 18. Традиційно нове оновлення буде представлено на конференції розробників Apple WWDC. Дата проведення конференції поки не оголошена.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.