Samsung готує ноутбуки Galaxy Book5 Pro з процесорами Intel Lunar Lake

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Слідом за новими невідомими відеокартами Intel у базі даних SiSoftware помітили і 8-ядерні процесори Lunar Lake, повідомляє Wccftech із посиланням на Twitter блогера @momomo_us.

Конкретний зразок цікавий тим, що він працював у складі ноутбука Samsung Galaxy Book5 Pro наступного покоління з номером NT940XGK-DSD. Це наступник наявної лінійки Galaxy Book4, оснащеної процесорами Intel Meteor Lake. Судячи зі специфікацій, процесор має 8-ядерну конфігурацію з чотирьох P- і чотирьох E-ядер.

Базова частота встановлена на рівні 1,6 ГГц із підвищенням до 2,8 ГГц. Ймовірно, у тестуванні брав участь ранній зразок. Також звіт вказує на наявність у процесорі 24 МБ кеш-пам’яті 3-го рівня і 10 МБ кеш-пам’яті 2-го рівня. Ноутбук працював під управлінням операційної системи Windows.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Що стосується інтегрованої графіки, у процесорах Intel Lunar Lake дебютує архітектура наступного покоління Xe2-LPG, що належить до сімейства Battlemage. Згідно зі звітом, графічне ядро протестованого процесора налічує 512 шейдерних ALU, 8 МБ кеш-пам’яті 2-го рівня і працює на частоті 1,85 ГГц. Оцінки графічного процесора в бенчмарках показують відчутний приріст продуктивності щодо поточних рішень Xe-LPG сімейства Alchemist.

Процесори Intel Lunar Lake орієнтовані на тонкі і легкі ноутбуки, вони будуть підтримувати LPDDR5X пам’ять і до всього іншого отримають новий більш продуктивний нейронний блок NPU. Представити процесори мають цього року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.