Нова функція Telegram надає безкоштовну преміум-підписку та відбирає вашу конфіденційність

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Схоже, Telegram роздає Premium кільком користувачам, але ця ініціатива має багато недоліків.

Компанія запустила так звану Peer-To-Peer Login Program (P2PL) на Android, згідно з англомовним каналом Telegram Info та оновленими умовами надання послуг компанії. Ця програма передбачає, що Telegram використовує ваш номер телефону як ретранслятор для надсилання одноразових PIN-кодів (OTP) іншим користувачам за допомогою SMS, щоб вони могли увійти в додаток для обміну повідомленнями.

Telegram заявляє, що буде використовувати ваш номер телефону для надсилання максимум 150 OTP через SMS щомісяця. На жаль, ви будете нести відповідальність за всі витрати на SMS, понесені в рамках цієї програми, включаючи витрати на міжнародні SMS, якщо одержувач не є місцевим. Принаймні, здається, існує перемикач, щоб ви могли відмовитися від надсилання OTP-повідомлень на міжнародні номери.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо того факту, що ви несете відповідальність за всі збори оператора, недостатньо, платформа для обміну повідомленнями додає, що одержувачі можуть бачити ваш номер телефону, а ви можете бачити номери одержувачів. Це справжній кошмар для приватності.

Умовами надання послуг Telegram для цієї функції передбачено, що компанія не несе відповідальності за будь-які переслідування або шкоду з боку користувачів, які отримали ваш номер телефону через P2PL.

“І навпаки, ви погоджуєтеся не контактувати з будь-якими OTP-одержувачами поза межами вашої участі в P2PL. Ви погоджуєтеся не надсилати жодних повідомлень, окрім автоматичних SMS-кодів, згенерованих вашим додатком Telegram, навіть якщо одержувач відповідає вам”, – йдеться в уривку з умов.

Тож навіщо вам брати участь у цій програмі, якщо це серйозний ризик для приватності? Ну, компанія пропонує подарунковий код на щомісячну підписку на Telegram Premium, якщо учасники виконають мінімальну квоту відправлених OTP. Ця підписка вартістю $4,99 на місяць пропонує кілька переваг, таких як завантаження файлів до 4 ГБ, швидке завантаження, розшифровка голосових/відеоповідомлень, преміум-стікери/іконки та багато іншого.

Приємно бачити, що сервіс пропонує користувачам можливість отримати доступ до преміум-підписки, але здається, що в цьому випадку винагорода не переважує дуже серйозні недоліки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.