Німецькі політики закликають заборонити TikTok

Німецькі політики закликають заборонити Tik-Tоk
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
У Німеччині заявляють, що додаток Tik-Tоk є важливим інструментом гібридної боротьби, і використовується не тільки для поширення дезінформації, а й спеціально для шпигунства і доступу до даних.
Політики у ФРН хочуть заборонити TikTok.

Через серйозні проблеми з безпекою та через відсутність захисту даних у додатку.

“Якщо суворіше регулювання не може бути ефективно реалізовано, то необхідно розглянути можливість загальної заборони TikTok”, – сказав Handelsblatt заступник голови комітету Бундестагу з контролю за розвідкою Родеріх Кізеветтер (ХДС).

Для співробітників державних установ та органів влади всіх рівнів — від федерального уряду до місцевого самоврядування «додаток має бути заборонений на робочих пристроях», — заявив Кізеветтер.

Політики бачать необхідність заборонити TikTok у Німеччині

«Було б розумно, якби вищий орган кібербезпеки, Федеральне управління інформаційної безпеки (BSI), «міг видати загальнообов’язкові заборони для використання у федеральній адміністрації», — сказав експерт з цифрових технологій парламентської групи Бундестагу Йєнс Циммерманн.

За даними газети, закордонний політик СДПН Ральф Стегнер також вважає, що обмеження на приватне використання необхідні співробітникам силових структур.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
Депутат від партії зелених Костянтин фон Ноц закликав “використовувати всі можливості регулювання”. Однак він вважає, що заборону важко забезпечити.
  • TikTok виділяється з ряду успішних онлайн-платформ на міжнародному рівні, оскільки програма родом не зі США.
  • Оператором є Bytedance, яку критики вважають китайською компанією, але при цьому наголошують, що вона на 60% належить західним інвесторам і має штаб-квартиру на Кайманових островах у Карибському морі.
  • Є побоювання, що китайська влада може неправомірно використовувати програму для збору інформації про користувачів. Уряди низки країн та Комісія ЄС заборонили використання TikTok на робочих стільникових телефонах.
  • З іншого боку, платформа пропонує доступ до величезної аудиторії, яка досі використовувалась переважно АГ на федеральному політичному рівні.

Федеральний міністр охорони здоров’я Карл Лаутербах (СДПН) відкрив свій аккаунт лише на початку тижня. Канцлер Олаф Шольц (СДПН) також нещодавно заявив, що уряд хоче в майбутньому також бути присутнім у TikTok.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.